/, Sportmúlt/Major Tímea Lille-ben nyitotta meg az Eb-aranyak sorát

Major Tímea Lille-ben nyitotta meg az Eb-aranyak sorát

1997-ben járunk. A szlovák fitneszbajnokságon Zora Czoborová, a sportág szlovákiai meghonosítója és a zselízi Major Tímea (szül. 1974) harcol az elsőségért. A pontozók ismét Czoborovát hozták ki győztesnek, mint már korábban is. Nem sokkal később a franciaországi Lille-ben fordult a kocka, az az évi Európa-bajnokságon a 160 centinél magasabb hölgyek kategóriájában a pártatlan zsűri előtt Magyar Tímea lett az aranyérmes, Czoborová csak harmadik volt. (Ezzel egy olyan éra kezdődött a szlovákiai fitneszben, amely jelenleg is tart, s 2019-ig számos Európa- és világbajnoka volt Szlovákiának.)
Major Tímea előtte két hónapig Kaliforniában készült a versenyidényre. „Amit ott produkált, az csodálatra méltó volt. Ilyen vállakkal és karcsú derékkal – 58 cm – egyetlen vetélytársa sem rendelkezik” – nyilatkozta akkor az Új Szónak az USA-ban élő szlovákiai származású Jozef Drsman, aki később az edzője, majd a férje is volt.
Major Tímea a világbajnoki cím megszerzése után a profiként is versenyzett, nem akármilyen sikerrel. A fitnesz világának egyik legismertebb reklámarca (volt). Családjával az amerikai Santa Monica közelében él.

2020-12-03T17:17:32+00:002020.12.03.|Kategória: Címlap, Sportmúlt|Sportág: |