/Százhúsz éves futballvarázs

Százhúsz éves futballvarázs

Százhúsz éves futballvarázs

Szerző: Hacsi Attila
Kiadó: magánkiadás
Megjelent: 2022
Oldalszám: 119

Hézagpótló kiadvány a szerző újabb sportkönyve, amely a losonci és füleki labdarúgás múltjába kalauzol. Bemutatja legendáit, főszereplőit, gazdag tényanyaggal kiegészítve.
Losonc-Apátfalva futballkrónikája a nógrádi város fociját tárja az olvasó elé, a kezdetektől. Külön kitér az országos második vonalban töltött időszakokra, teret kapnak a legendák is, köztük Alexander Horváth, a mexikói vb-n szerepelt csehszlovák válogatott csapatkapitánya és Simon Gyula, aki egy későbbi időszakban húzta magára címeres mezt. Az edzők közül külön méltatást kap Borhy Károly, aki az 1954-es vb-n a csehszlovák válogatottnak volt a szövetségi kapitánya, valamint Vas Ferenc és Csányi Csaba is.
A füleki labdarúgás rövid története szintén betekintést ad az FTC múltjába (honlapunk feldolgozásában erről itt olvashat), olyan legendák is helyet kapnak benne, mint Jozef Tománek, Csukás Dezső vagy Bari Jenő. A fejezet végén Visnyai Attila, az FTC elnöke is bemutatkozik.
Mindkét részben a szöveg végén képanyag teszi gazdagabbá a két nógrádi város futballtörténetéről készült kiadványt, amely a szerző szívós gyűjtőmunkájának eredménye.

2022-03-25T11:51:09+00:002022.03.24.|Kategória: Egyéb|Sportág: |