Tizennyolc és fél év telt el azóta, hogy DAC focicsapata újra tudott nyerni a Slovan otthonában: 1996 augusztus 3-án 2:1-re győztek a sárga-kékek a fővárosban, s győzelmüket 2015. március 15-én ismételték meg, ezúttal Štepanovský gólja döntött a csallóköziek váratlan sikeréről. 1996-ban is nagy szenzációt keltett a bajnok otthoni megleckéztetése. Több pikantériája volt a bajnokinak: ez volt az első DAC-győzelem a Slovan-pályán, mindkét vendéggól tizenegyesből született Molnár kapus utolsó mentőövként bedobott szabálytalansága után. A második közbeavatkozást követően kiállította őt Kačenga játékvezető, és mivel a hazaiak már valamennyi cseréjüket kihasználták, a középhátvéd Tittel állt a kapuba. Rimanovský belőtte a büntetőt, akárcsak korábban Zsákovics csapatkapitány. Többet a Sztorik, történetek, esetek rovatban talál a meccsről.

Ladislav Molnár kiállításával még nem ért véget Kačenga lapkiosztó kedve az 1996-os Slovan–DAC (1:2) meccsen. A korabeli tudósítások szerint a felpaprikázott hangulatban még további három alkalommal villant a piros lap: először Végh (DAC), majd Maixner (Slovan), s végül a hajrában a győztes gólt szerző Rimanovský(DAC) a pálya idő előtti elhagyására kényszerült. Az önálló szlovák bajnokság történetében ez volt a Slovan harmadik veresége hazai pályán. Kispadján Dušan Galis ült, a DAC-ot Jozef Adamec irányította.

Pillantsunk még a két összeállításra, sok ismert névre bukkanunk…

Slovan: Molnár–Stúpala, Tittel, Karasy, Kinder–Pecko (28. Slovák), Faktor (46. Gomes), Tomaschek, Höger–Maixner, Németh (46. Rusnák).

DAC: Šanta–Zsákovics–Gőgh, Trutz, Lérant, Végh–Balla, Greguška (85. Balaška), Kianek, Rimanovský–Kráľ.