/, Sztorik/Bugár Imre és a szalonna

Bugár Imre és a szalonna

Falusi gyerek lévén, nem vetette meg a disznótoros eledelt sem. Diszkoszvető világbajnokunk, Bugár Imre (szül. 1955) szívesen mesél kedves történteket az életéből. Huszonöt versenyzői év során rengeteg előkívánkozik, akárcsak az alábbi, melyet a Šport napilapnak szórt ki magából.
„Olyan orvosnőnk volt, aki a szervezet reggeli tisztításának a híve volt. Szerinte reggel csak gyümölcslevet szabadott volna innunk. Egyszer beszélgettünk, ő, neves diszkoszvető elődöm, Ludvík Daněk és én. Azt találtuk mondani neki, hogy mi inkább a fehér húst szeretjük. Nem is engedte, hogy befejezzük, és lelkesen megdicsért bennünket. »Kiváló fiúk, csak így tovább!«. Mi erre mosolyogva rávágtuk: »Tudja doktornő, mi a szafaládét, a szalonnát szeretjük«. Ez már a beszélgetés folytatásától is elvette a kedvét.

Ki ő?
Bugár Imre a férfi diszkoszvetés első világbajnoka (1983, Helsinki), Elsőként dobta túl a bűvös 70 méteres határt. Csallóközkürtről indult, Pozsonyon keresztül jutott Prágába, ahol hosszú évek óta él. A moszkvai olimpián (1980) ezüstérmes lett, majd két évvel később megnyerte az athéni Európa-bajnokságot. 1985-ben 71,26 méterrel vezette a világranglistát. Ezzel a teljesítménnyel még mindig a tizedik legjobb a világon, valamint ranglistavezető Csehországban és Szlovákiában. Nyugdíjasként is prágai Dukla nemzetközi osztályán dolgozik.

2023-06-19T15:47:19+00:002023.06.18.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |