Ez volt a magyar országúti kerékpáros körversenyek harmincadik felvonása. 2003 nyarán történt. Egy szepsi fiatalember, Remák Zoltán (szül. 1977) a P Nívó-Betonexpressz-FTC színeiben végzett az 1925 óta megrendezett Tour de Hongrie, vagyis a magyar országi kerékpáros körverseny összetettjének élén. Legnagyobb sikereinek egyik volt a 777 kilométer hosszú hatnapos versenyen elért diadal.
„Amikor elkezdtem kerékpározni, azért tettem, hogy egyszer majd nagy versenyeket nyerjek, arra azonban sokáig nem is gondoltam volna, hogy ezek között lesz a magyar körverseny is... – nyilatkozta győzelme után a Nemzeti Sportnak. – Akadtak kritikus pillanatok a verseny során, túl korán, már az első szakasz után átvettem a sárga trikót, és ezt kellett mindennap védenie a csapatnak. A legnehezebb szakasz számomra az első és a második volt, a pécsi befutó előtt a Mecsekben egyedül kellett sokáig küzdenem, míg a Szeged és Békéscsaba közötti hosszú, sík szakaszon még nem tudta igazán a csapat, mire számítson, hogyan versenyezzen. A végén viszont nagyon jól ment, a kékestetői befutó nagyon jól sikerült, s ugyanez elmondhatom az utolsó szakaszról is.”
Remák Zoltán egy évvel később ismét megnyerte a Tour de Hongriét, majd 2006-ban összetettben a második helyen végzett. A magyar körverseny legjobbjai között többször már nem tűnt fel a neve, profiként 2007-ben szállt ki a nyeregből.

 (Forrás: Nemzeti Sport)