/, Sztorik/Rák Róbert üzenetei a pályáról

Rák Róbert üzenetei a pályáról

Góljai, eredményessége révén rendre az érdeklődés középpontjába került Rák Róbert (szül. 1978). Az egykori élvonalbeli labdarúgó egy-egy találata után szamárfüleket mutatott, amit szavai szerint rosszakaróinak küldött, azoknak, akik nem bíznak benne.
Olyan is előfordult vele 2005-ben, hogy nyitrai edzője, Ivan Galád a bemelegítés során megkérdezte tőle, meddig kell még várnia az újabb góljára (sérülése után tért vissza) „A meccsek a vége felé szoktak eldőlni” – válaszolta. És ez úgy is történt, mert a trencséniek elleni bajnokin a 81. és a 89. percben lőtt a kapuba a 3:1-re végződött mérkőzésen. Először jó labdát kapott Hesektől, egy csele után a kapufán találta el, de a kipattanót már a kapuba küldte. Második találatánál mesés labdát kapott Hrnčiartól, s mint mondta elég volt jól eltalálni. Ezután szokatlan üzenetet – nem a szamárfüleket –, hanem vonatot utánozó mozgást küldött a pályáról. Később elárulta, hogy akkor kétéves fiának, Sebastiannak címezte, mert korábbi hosszabb sérülése alatt több idejük maradt egymásra, ezért futott gőzösként fia felé a pályáról.

Ki ő?
Rák Róbert sajátos egyénisége a szlovákiai focinak. Pályán elkövetett tetteiben, gólérzékenységben, a legnépszerűbb labdajátékban végzett háttércselekedeteiben. 2013 őszén belekeveredett a bundabotrányba – kétszer is, előbb a DAC esetei kapcsán, majd a nyitraiak régebbi bundameccsei során merült fel a neve. 2014 februárjában az Osztrák Labdarúgó-szövetség közölte, hogy felfüggesztette Rák játékjogát. 2014 májusában 2014. április 30-ától számítva 15 évre eltiltották a focitól – nem csak Ausztriában.
A 46 éves rimaszombati származású Robokop – ez volt a beceneve a szlovák szurkolók körében – pályafutása során 95 gólt rúgott különböző országok élvonalbeli bajnokságaiban: Diósgyőr: 1, Ružomberok. 17, Nitra: 61, Dinamo Minszk: 16. A Corgoň ligás mérlege: 246 meccs/78 gól. Kétszer volt gólkirály az FC Nitra mezében. Klubváltásai: Rimavská Sobota, Banská Bystrica, Diósgyőr, Rimavská Sobota, Ružomberok, Nitra, Ružomberok, Dinamo Minszk, Nitra, Michalovce, Ober-Gratendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság), Leobendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság).

(Forrás: Sme napilap, szlomasport-archívum)

2024-05-01T20:04:33+00:002024.05.01.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |