/, Sztorik/Radványi rögtönzött mentőakciója a DAC-ban

Radványi rögtönzött mentőakciója a DAC-ban

2010 májusában az utolsó, 33. bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt Radványi Miklós (szül. 1968) lett megbízott vezetőedzője a DAC-nak. A feladata pedig az volt, hogy megmentse a dunaszerdahelyi csapatot a Corgoň Ligában. Együttesének egy pont előnye volt az utolsó, ligeti csapat előtt, és az élvonalban maradáshoz le kellett győzni a nagyszombati együttest, ami sohasem egyszerű.
Végül Radványi rögtönzött mentőakciója sikeres volt. „Bennmaradt a Corgoň Ligában a DAC futballcsapata, miután drámai csatában 2:l-re legyőzte a nagy- szombati együttest. A 79. percig még a vendégek vezettek, akik előtte ziccerek sokaságát puskázták el, ám a hajrában fordítottak az elszántan küzdő sárga-kékek. Ezúttal a szerencsével sem álltak hadilábon a csallóköziek, mert a hihetetlen Novota-bravúrok mellett többször a kapufa is besegített a búcsúzó hálóőrnek” – írta a bajnokiról az Új Szó.
A zuhogó esőben játszott mérkőzés hőse a DAC akkori csapatkapitánya, Novota János volt, aki háromszor hárított az egyedül kapura törő Spartak-játékossal szemben, háromszor szerencséje volt, mert a kapufán akadt el a labda, egyszer pedig játékostársa, Marcin a gólvonalról mentett. „Fütyültek is rendesen a DAC-szurkolók” – írta a napilap. De váratlan fordulat következett be: előbb tizenegyesből egyenlített, majd egy perccel később a győzelmet is megszerezte a DAC.
„A semleges szurkoló élvezhette a látványos támadófocit, de mi a kispadon többször is közel álltunk az infarktushoz” – jegyezte meg Radványi Miklós a bennmaradás kiharcolása után. Novota János, akit a mérkőzés után a közönség legtovább éltetett, kesztyűit a lelátóra dobta, s beismerte, egy adag szerencséje volt, hogy megúszta egy góllal. „Még most is reszket a gyomrom, ha a Spartak-helyzetekre gondolok. Négyszer álltam egyedül a csatárokkal szemben, de bevált a receptem, hogy kivártam az utolsó pillanatig, így megzavartam a támadókat, és sikerült hárítanom” – mondta az Új Szónak.
Ezek után Radványi Miklós vezetőedzőként maradt a DAC kispadján 2011. június 30-ig, és 2010/2011-es bajnoki évadban a 9. helyen végzett csapatával.

2024-02-25T19:55:28+00:002024.02.25.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |