Ha őt kérdezik, két időszakot említ: a DAC-ban és Nagyszombatban először töltött éveket. Ezek Pecze Károly (szül. 1946) neves labdarúgóedzőnk fénykorát foglalják magukba.
Kerek öt éven át (1984–1989) ült a DAC futballcsatának kispadján, harmincöt éves edzői pályafutásának kilencedik állomásán, Nagyszombatba először 1994-ben került, és három éven át maradhatott, második visszatérése már edzői pályafutásának hattyúdala volt. „Mindenütt megtelt a stadion, a két-háromezres közönség tízezressé, Nagyszombatban húszezressé nőtt. Mindkét városnak megvan a maga története, mindkét klubban igyekeztem olyan játékot produkálni a csapattal, amely csalogatja a közönséget. S az évek során én magam is fejlődtem, minden megszakítást, két szerződés közötti időt tanulmányutakra használtam” – nyilatkozta a Vasárnapnak.
Az németországi tapasztalatokból merítve bevezette akkori csapatában, a nagyszombati Spartakban az offenzív pressing játékstílust, amely később a foci állandó elemévé vált. Pecze annak idején azt honosította meg tájainkon, ami a német és holland labdarúgásban dívott.
Nagyszombatban megtanította ezt játékosaival. Annyira megszerették a nézők, hogy „Pecze nem ember, Pecze Isten!” – kiabálta a lelátó. „A második évben már őszi bajnokok lettünk, a harmadikban karnyújtásnyira voltunk a bajnoki címtől, ami az utolsó, rimaszombati mérkőzésen úszott el – folytatta visszaemlékezését a Vasárnapnak 1997-re. – Annak idején egy város, egy klub tragédiája volt, már minden készen állt az ünneplésre. Senki nem gondolta, hogy végül Kassa mögé szorulunk. Csakhogy ott volt Rezeš, az akkori közlekedési miniszter, a kassaiak főszponzora, a VSŽ egyik tulajdonosa. Három ponttal vezettük a bajnokságot, a 30 körből 29-ben elsők voltunk, de a Rimaszombat előtti mérkőzést Bártfán elvesztettük. Ott megrendült a bizalom, de hogy ehhez ki milyen mértékben járult hozzá, ma is kérdés. Sok mindenről szólt a fáma, s valószínű, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Nem hagyott ez engem békén, ezért mentem el aztán Kassára edzőnek.”
Ám ez már egy más történet.