/Szlovákiai magyar ki kicsoda

Szlovákiai magyar ki kicsoda

Szlovákiai magyar ki kicsoda

Szerző: Balázs F. Attila főszerkesztő
Kiadó: AB-ART Kiadó
Megjelent: 2001
Oldalszám: 311

Összeállítói nemzetiségi katasztert tűztek ki maguk elé, a közösségünkért munkálkodó emberek, intézmények, szervezetek teljes körű számbavételét. „Hogy ez a kísérlet meglehetősen szerényre sikeredett, nem a szerkesztőkön múlott – olvasható az előszóban, amiből az is kiderül, hogy ötezer kinyomtatott adatlapból kevesebb mint ezer jutott vissza a kiadóba. – Váratlanul ért bennünket a közéleti személyiségek többségének passzivitása... Reményeink szerint szakmailag megbízható, a szlovákiai magyar közéletben tájékozódni kívánók nélkülözhetetlen kézikönyvét tettük az ön asztalára.”
Öt sportember nevét is említi a kiadvány: Miholics Zoltán (1943) – pedagógus, a bátorkeszi sakk elindítója, Németh Pál (1939) – sportedző (kézilabda), Némethné Dömény Jolán (1954) – sportoló (kézilabda), Petényi Tamás (1993) – sakkozó, Szegi Tamás (1983) – sakkozó.
Honlapunk megjegyzése: Nagyon sajátos a válogatás, a besorolt sakk- és kézilabda-orientált sportemberek érdemei vitathatatlanok, de e két sportágból és a többiből is hiányoznak sportéletünk ennél nagyobb alakjai, ami nem hagy pontos képet rólunk az utókornak.

2021-12-27T12:25:55+00:002021.07.08.|Kategória: Sportkönyveink|