/, Sportmúlt/Bottlik László legnagyobb tévedése

Bottlik László legnagyobb tévedése

Gazdag játékos- és edzői pályafutása során két évig (1988, 1989) volt a Mladost Zagreb vízilabdacsapatának vezetőedzője az egykori Jugoszláviában. A kassai Bottlik László (szül.1942) a világ akkori egyik legjobb együttesét irányította. A KEK-győztes gárdában három olimpiai bajnok (1988, Szöul) és négy világbajnok (Madrid, 1986) vízilabdázott. Együttesét az évszázad legjobbjának hirdették ki a klubban.
„A legnagyobb megtiszteltetés számomra, hogy ilyen óriásklubban lehettem. Olimpiai és világbajnokokkal dolgozhattam – mesélte 75. születésnapján – Csodálatos pillanatokat éltünk át, a klub történetében először megnyertük a Jugoszláv Kupát, és kétszer másodikok voltunk a roppant erős bajnokságban. Aztán az adriai háborús villongások kezdetén inkább a biztonságos helyre, Szlovákiába tértem vissza. Életem legnagyobb tévedése volt, hogy olyan korán hazajöttem a világ élvonalában tartozó óriásklubból.”
Bottlik László több klubcsapat kispadján megfordult. Sorrendben a következőkben: ČH Košice, Mladost Zagreb, Herceg Novi, Sláviu VŠV Košice, Neptuns, Rovinj, Koper, Nováky, Schaffhausen, Horgen Neum és Hornets Košice. Utóbbival 2008-ban a klub első bajnoki címét is megszerezte.

2021-10-14T19:29:17+00:002021.10.14.|Kategória: Címlap, Sportmúlt|Sportág: |