1997-ben úgy dőlt el a labdarúgó bajnoki cím sorsa a szlovák élvonalban, hogy az utolsó, 30. forduló két eredménye élre ugratta a kassai 1. FC-t, letaszítva onnan a táblázaton szinte végig vezető nagyszombati Spartakot. Az történt ugyanis, hogy Kassán az 1. FC 2:1-re legyőzte a helyi Lokomotívát, Rimaszombatban azonban ugyanilyen arányban kapott ki a nagyszombati együttes. Amíg Kassán már az első félidőben kialakult a végeredmény, Rimaszombatban a 90. perc döntött a hazaiak sikeréről, a nagyszombatiak vesztéről.
Már foglalkoztunk az események lefolyásával, vélemények tálalásával honlapunkon (itt elolvashatja). Ezúttal a bajnoki érzelmeket kavaró 90. percét elevenítjük fel.
Amikor elkezdődött, tizenegyest ítélt Anton Stredák játékvezető a nagyszombatiak javára. Aztán a partjelzővel való megbeszélés után visszavonta, les miatt. Simon Gyula, a vendégek kulcsembere keményen fogalmazott a mérkőzés után: „A játékvezető tizenegyest fúj, és aztán a segítőjével megy egyeztetni… És egyszer csak nincs büntető. Ilyennel pályafutásom alatt még nem találkoztam, és nem tudom, hogy máshol már előfordult-e valaha.” Kakas György, a rimaszombatiak kapusa szerint „a játékvezető nem is fújt tizenegyest, rögtön mondta nekem, hogy az ötösről rúgunk.”
A kialakult helyzet megzavarta a nagyszombatiakat, amit tovább tetézett, hogy nem sokkal később 1:1-es állásnál olyan gólt kaptak, ami ritkaság a maga nemében. Juraj Vrábel, a hazaiak középpályásának határozottsága eredményezte. Maga a gólszerző mondta az esetről: „Ilyet még soha nem láttam. Igazán nagy szerencsém volt. Ha viszont nem mentem volna bele Hraballal a párharcba, nem tudtam volna adni ilyen gólt. A nagyszombati eltalálta az odatartott lábamat, és onnan Fišan kapujába került a labda.”

(Forrás: Šport napilap, szlomasport-archívum)