Kovács Tamás (profi ökölvívónevén Tomi Kid, szül. 1977) a boksz megszállottja. Egykor amatőrként kezdett a ringben, majd mintegy harminc hivatásos mérkőzése során volt a WBF világbajnoka és a WBO Európa-bajnoka is. Sportágát lépten-nyomon népszerűsítette, népszerűsíti. Ilyen sorozata volt országszerte 2013-ban a „Szlovákia kesztyűben” is. Ennek egyik állomása Humennében volt, ahol ökölvívónk a felállított ringben néptáncosokkal bokszolt.
„Mindig elismertem mindenkit, aki valamilyen módon sportol vagy más mozgást gyakorol. Tudtam, hogy a tánc erőnlétileg igényes, de most megismertem, hogy a néptánc igazi güri, és elnyerte tetszésemet. Mindezt főleg a csoportbeli fiúk kitartásában észleltem, időnként még lélegzetvételhez is alig jutottam velük szemben” – mesélte a sportág-népszerűsítő rendezvény után a SITA hírügynökségnek Kovács Tamás, a szlovák amatőr bokszszövetség jelenlegi elnöke.
Négy táncos ellen bokszolt felváltva, s mindegyikük más taktikával szállt ringbe, amire maga az ökölvívó sem számított. „Nemegyszer mondtam, ha valamelyiküknek sikerült volna eltalálnia, akkor kiüt engem. Néha a lábamra is ráléptek, de szerencsére nem éreztem meg ütésük erejét – folytatta. – Előtte hokisokkal bokszoltam Besztercebányán, de a táncosok sokkal jobban bírták szusszal, még a háromperces futás és öklözés után is maradt energiájuk. Igazán érdekes est volt számomra, amit olyan könnyen nem felejtek el. Én kioktattam a táncosokat, ők meg táncleckét adtak nekem. A ringsarokban hagytuk a kesztyűket, s a fiúk átadták a kopott mellényüket. Elárulom, hogy a szlovák-morva népi tánc és az emelés gond nélkül ment.”