Még ma is lázba jön a DAC-szurkoló, amikor 1987. június 21-ére gondol. Az ismert Tatra tehergépkocsikat gyártó Kopřivnicében született a dunaszerdahelyi labdarúgás legnagyobb sikere Csehszlovákiában: a sárga-kékek megnyerték a labdarúgó Csehszlovák Kupát. Nem akárkit győztek le a döntőben – igaz, tizenegyesekkel –, a cseh foci egyik kirakatcsapatát, a prágai Spartát. Tízezer néző látta a találkozót, köztük számtalan csallóközi. Gólt azonban csak a hosszabbítás után bekövetkezett tizenegyesek során láthattak. A Spartáénál eggyel több DAC-találatot.
Hogyan elevenítik fel a hatalmas kupadiadalt A dunaszerdahelyi futball 100 éve 1904–2004 kiadvány, melyet Brányik Sándor és Sidó Ferenc írt meg az utókornak?
„A Sparta közelebb állt a győzelemhez, mezőnyjátéka érettebb, átgondoltabb volt. De Vahala remekül védett, és a csapat nagy körültekintéssel játszott. S ami mégis átment a fiúkon, azt megállította a kapufa. Mivel a háló egyik kapus mögött sem rezdült meg, jöttek a tizenegyesek: Chovanec – 1:0, Mičinec – 1:1, Bílek – 2:1. Medgyes lövését ugyan Stejskal megfogta, de mázlink volt, mert Čabala is mellé durrant! Jött Michalec, és egyenlített – 2:2. Ezután Bielik is mellé trafált, de Krištof is csak Stejskalt találta telibe. Igen ám, de e napon Fortuna Valahát szerette, mert Skuhravý lövését nagy bravúrral kivédte! Most aztán minden Fieber hidegvérén múlott, meg a bal lábán. És pontosan úgy, mint máskor Peti most sem hibázott – 3:2. Lövése nyomán megszületett a dunaszerdahelyi labdarúgás 100 éves történetének legnagyobb sikere.”

Egy kis adatcsemege a végére

A DAC a Szlovák Kupa döntőjében háromszor játszott, abból egyszer győztes mérkőzést, melyet tizenegyesekkel nyert meg. Még a Csehszlovák Kupa elhódítása előtt. És amit szintén könnyű észrevenni, amikor kupadöntős volt a DAC, mindig tizenegyesek döntöttek.
Íme a kupadöntők krónikája:

1987: DAC–Nitra 0:0 (6:5 tizenegyesekkel) – kupagyőzelem, amit a Csehszlovák Kupa elnyerése követett Kopřivnicében a Sparta Praha ellen 0:0 (tizenegyesekkel: 3:2)

1993: 1. FC Košice–DAC 0:0 (5:4 tizenegyesekkel)

1995: Inter Bratislava – DAC 1:1 (3:1 tizenegyesekkel)