Párkányból tört fel az élvonalba. Trencsénben futballozott fél évig (2006. január 19-től 2006. július 20-ig). Tárnyik István legelső Corgoň ligás góljáról szól történetünk.
Nagyszombaton (április 5.) a bajnokesélyes rózsahegyiek látogattak Trencsénbe. Sokáig gól nélkül állt a találkozó. A 79. percben azonban Tárnyik Istvánt küldte a pályára a hazaiak edzője, és az akkor 22 éves csatár egy percen belül megszerezte első élvonalbeli gólját. Előtte egész héten jó formában volt, a szakmai stáb is kiérezte gólerősségét, s méltán adott neki bizalmat. Végül döntő találatot szerzett azok után, hogy korábban a tavaszi idényben mindössze kétszer lépett pályára.
„Befutottam a védők közé, rálőttem, gól” – mesélte a legtömörebben a bajnoki után a Šport napilapnak, amit aztán más érdeklődő újságíróknak is még háromszor kiszórt magából. Csapattársai, Baranyai Géza és Horváth Csaba odaszaladtak hozzá, együtt ünnepeltek, a trencséni lelátó pedig Tárnyiknak tapsolt.
„Sérült voltam meg beteg is. Éppen mostanra épültem fel” – árult el másnap az Új Szónak testvére szalkai udvaráról a III. ligából igazolt gólvágó. – Azzal küldtek a pályára az edzők, hogy gólt rúgjak. Becserélésem óta alig telt el egy perc, amikor jobbról jó beívelés érkezett, pontosan a két védő közé, a válogatott Hajduch is elmélázott, én pedig a kapujába fejeltem.”
Letette névjegyét a szlovák élvonalban.