Nem vehetett részt az ünnepélyes megnyitón, de ő is életműdíjat kapott 2018. október 5-én a IV. Diákolimpián. Testnevelők nemzedékei kerültek ki a keze alól, két sportágat is meghonosított Somorján. E szavakkal méltatták elismerését:

Székely István gömöri származású pedagógus, évtizedekig a somorjai magyar gimnáziumban tanított. Közép- és főiskolás korában versenyszerűen tornázott, az ötvenes évek első felében talajon és gyűrűn szlovák bajnok volt, versenyzőként kajak-kenuval is foglalkozott. Somorján nemcsak a kosárlabdát, hanem a kajak-kenut is meghonosította.
Juhász Tiborral két évig tagja volt az országos válogatottnak, 1956-ban megnyerték a kajakkettesek csehszlovákiai maratoni bajnokságát. Székely István kajak egyesben egy évvel korábban bronzérmes volt az 500 méteres váltóban.
Az 1950-es évek végén számos sportszakosztály alakult Somorján, ezek közül ma is az egyik legismertebb a Székely István vezetésével létrejött kajak-kenu szakosztály. Sportolói számos olimpián és világbajnokságon vettek részt, közülük a legismertebbek Félix Masár, Orosz Csaba, Linka Tibor, Jakubík Gábor és Farkas Vince. Több nemzedék képviselőinek adta át szakmai tudását, jelenleg egykori versenyzői közül is néhányan edzőként dolgoznak a klubban.
Betegsége miatt hiányzik ünnepségünkről.

Minden a Diákolimpiáról csak nálunk