2007 augusztusában kapott először meghívót a szlovák labdarúgó-válogatottba Szabó Ottó (szül. 1981). A kiváló csallóközi balhátvéd 2007-től 2009-ig egy híján negyven bajnokit játszott a pozsonyi Slovanban. Volt időszak, amikor a hazai élvonal legjobbjának tartották a posztján. Gyilkos kapu elé íveléseiből sokat gólra váltottak csapattársai, így nem hatott a meglepetés erejével, amikor Ján Kocian, a szlovák válogatott akkori vezetőedzője 26 évesen meghívta keretébe. Ráadásul klubtársai ezt már előtte is jelezték neki, annyira kitűnt játékával. „Meglepetés ért, ugyanakkor lelkesített is. Szuper érzés! Ilyen örömteli pillanatokért érdemes futballozni. Nagyon örülök, hogy a nevezettek között vagyok – nyilatkozta a Šport napilapnak. -- Próbának veszem ezt az esélyt. Nem gondolom, hogy mostantól rendszeresen válogatott leszek. De ha valaki kiesik a keretből, tudnia kell az edzőnek, hogy számíthat rám.”
Aztán nem nyáron, hanem ősszel, október 13-án mutatkozott be a címeres mezben Dubnicán a San Marino elleni Eb-selejtezőn (7:0, 90 perc). Utána még kétszer lépett pályára a szlovák válogatottban. Három nappal később a Horvátország elleni barátságos mérkőzésen (0:3) 84 percet kapott, majd november 21-én ismét a San Marino elleni Eb-selejtezőn (5:0) 46 percet töltött a pályán. Gólt nem szerzett a címeres mezben.

Ki ő?
Szabó Ottó pályafutása a bécsi Rapidban indult. Ausztriai megállói után Magyarországon (MTK, Sopron, Debrecen, Vasas, Rába ETO Győr, Pápa) is játszott, két évre a pozsonyi Slované volt, közben az Artmediában szerepelt, megfordult a DAC-ban, nem is egyszer. Onnan vonult vissza. Tartós sérülése miatt 2015-ben fejezte aktív pályafutását, rehabilitációs edzőként tevékenykedik.

(Forrás: Šport, Wikipédia, DAC 1904.sk)