Nem azalatt a hét év alatt történt, amikor még Simon Gyula (szül. 1965) a DAC mezét húzta magára. Ez későbbi eset, klubváltás után Nagyszombatban futballozott, de Dunaszerdahelyen lakott. 1996 augusztusában az I. labdarágóliga 4. fordulójában a Spartak látogatott a Csallóközbe, és 3:1-re győzött azzal a Simonnal a soraiban, aki a vendégek karmestereként huszonnégy perc alatt kétszer is betalált egykori klubtársa, Šanta Péter kapujába. Forrongott a lelátó mindkét oldalon, és Simon is megkapta a magáét, elég volt csak a labdához érnie, máris beindult a hazai füttykoncert.
„Volt időszak, amikor nyírták egymást az ellenfelek, még a Vialli-frizurás 31 éves Simont is (pedig ő kopasz volt), aki még azzal is kitűnt a többiek közül, hogy fehér fáslival (akárcsak hajdanán Puskásnak) volt becsavarva jó magasan a bokája. No de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy rúgott két gólt egykori csapatának, amelyben hét évig focizott. Mintegy válaszként a hazai kemény magnak, amely hamar kikezdte és állandóan cikizte” – írta Tomi Vince a bajnokiról az Új Szóban.
Simont hidegen hagyták a bekiabálások, végezte a dolgát a pályán. „Az első gólnál ideálisan kiugratott Jaro Timko (Jozef Adamec, a DAC edzője – ő meg nagyszombati volt – szerint szabálytalankodott), átvettem a labdát, és erős lövéssel befejeztem a támadást. A második esetben észrevettem, hogy Šanta kifutott a beadásra, teljesen egyedül maradtam a kapu előtt, és nem volt gond két méterről a kapuba küldeni a labdát” – elevenítette fel találatait az egykori válogatott középpályás.

(Forrás: Új Szó, Šport)