Érik a futballkapust is váratlan pillanatok a pályán, s utána kénytelen elhagyni azt. Ez törtért 1996 őszén Šanta Péterrel, a DAC akkori kapusával is. Egymás után két soron következő bajnokin fejezte be a kelleténél korábban. Sőt már az is szokatlan volt, hogy egyáltalán védhetett a következő mérkőzésen. Kiállítás után ugyanis egymeccses eltiltást szokott következni. Esetünkben azonban nem ez történt, és DAC kapus a következő héten is beállhatott a kapuba.
Mi történt Šantával?
A besztercebányai tizenegy vendégszerepelt a DAC-stadionban, és a hazai kapus kézzel ért a labdához a tizenhatoson kívül. Rögtön meglátta a piros lapot, és mehetett zuhanyozni. Az volt a szerencséje, hogy a fegyelmi bizottság csak feltételes eltiltást szabott ki neki. Így fordulhatott elő, hogy Homonnán is a kapuban találta magát. Megint nem kilencven percig. A 64.-ben ugyanis megsérült, és az orvosi kezelés után sem folytathatta. „Egy erős lövés után csak kiütni tudtam a labdát. Leestem, és minél hamarabb lábra akartam állni. Rátámaszkodtam a bal kezemre, amely megcsúszott, és a könyököm kiugrott – részletezte az esetet a Šport napilapnak. Bár sokan voltak körülöttem, senkit sem hibáztathatok, egyszerűen balszerencsés véletlen volt. Az orvosi kezelés után ugyan folytatni akartam, de a bíró nem engedte. Talán nem is ment volna, mert amúgy is homályosan láttam, és megmozdítani sem tudtam a könyökömet.”
Cséfai foglalta el a helyét a kapuban, aki az utolsó percben gólt kapott, s azzal maradt alul a DAC.

(Forrás: Šport, dac1904.sk, szlomasport)

Ki ő?
Közel 230 mérkőzésen volt hálóőr a DAC-ban, ötször a csehszlovák fociligában is, de jóval többet a szlovákban. Šanta Péternek (szül. 1973) voltak kiruccanásai anyaegyesületéből: Humennébe, Rimaszombatba, Ostravára. Miután Humennében letelt a féléves vendégjátéka, újra visszament Dunaszerdahelyre. Öt évre. 2006-ig ott szerepelt, majd Dunaszerdahelyhez közeli faluk csapatainak kapuját őrizte. Pályafutása végéig.