2006 júniusába kalandozunk. Nyári UEFA-Intertotó Cup-párharc várt a nyitrai FC-re. Az 1. forduló két mérkőzése, melyeken a csapat akkori gólzsákja, Rák Róbert is játszott. A hazai 6:2 és az idegenbeli 6:0 után könnyű továbbjutás lett a vége a luxemburgi CS Grevenmacher ellen. Rák egymaga négyszer volt eredményes: a hazai meccsen háromszor, a visszavágón egyszer.
„Az elsőnél a vaktyúk is talál szemet esete állt fenn, a következőt a 77. percben szereztem, ami jelképes volt, hiszen hetes számmal játszottam. Egy kiugratást értékesítettem. És következett a harmadik, nem sokkal a vége előtt, akkor született az első mesterhármasom az európai kupákban. A visszavágó elején folytattam a gólgyártást, kitörésem után rávágtam kapura a labdát, de a kapus csak a hálóba tudta ütni” – mesélte gólterméséről a Šport napilapnak.

(Rák Róbert sajátos egyénisége volt a szlovákiai focinak. Pályán elkövetett tetteiben, gólérzékenységben, a legnépszerűbb labdajátékban végzett háttércselekedeteiben. 2013 őszén belekeveredett a bundabotrányba – kétszer is, előbb a DAC esetei kapcsán, majd a nyitraiak régebbi bundameccsei során merült fel a neve. 2014 februárjában az Osztrák Labdarúgó-szövetség közölte, hogy felfüggesztette Rák játékjogát. 2014 májusában 2014. április 30-ától számítva 15 évre eltiltották a focitól.
A 42 éves rimaszombati származású Robokop – ez volt a beceneve a szlovák szurkolók körében – pályafutása során 95 gólt rúgott különböző országok élvonalbeli bajnokságaiban: Diósgyőr: 1, Ružomberok. 17, Nitra: 61, Dinamo Minszk: 16. A Corgoň ligás mérlege: 246 meccs/78 gól. Kétszer volt gólkirály az FC Nitra mezében.Klubváltásai: Rimavská Sobota, Banská Bystrica, Diósgyőr, Rimavská Sobota, Ružomberok, Nitra, Ružomberok, Dinamo Minszk, Nitra, Michalovce, Ober-Gratendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság), Leobendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság).