Félreértés áldozata lett 2011 telén Rák Róbert (szül. 1978) gólerős labdarúgó. Abban a hiszemben utazott a romániai Astra Ploiesti edzőtáborába, hogy csatárra van szükségük. Volt is, csak nem olyan teremtűre, mint ő. És hiába ontotta a gólokat az edzőmeccseken, hiába igazolta volna le a vezetőedző, ha a klubtulajdonos más korú és növésű játékost akart.
„Már amikor megérkeztem, láttam, hogy valami nem stimmel. Mindenki csak bámult, erre megtudtam, úgy tájékoztatták őket, hogy 28 éves és 190 cm magas vagyok. Nem sokat, csak 5 évet és 15 centit tévedtek – mondta csalódottan az Új Szónak Rák Róbert. – Négy napig mégis ott maradtam, a csapattal gyakoroltam. A korábban Magyarországon is futballozó Selymes Tibor vezetőedző elégedett volt velem. Szívesen leigazolt volna, ám kiderült, minden lényeges kérdésben a klubtulajdonos dönt, még a kezdőcsapatot is ő jelöli ki. Így hiába lőttem a csapaton belüli edzőmeccseken zsinórban a gólokat, pedig a két találkozón hétszer voltam eredményes, ráadásul még két gólpasszt is adtam. Jó eredményeket értem el az erőnléti felmérésen is. Aztán jött a tulajdonos jobb keze, aki közölte Selymessel, hogy a főnök betartja a szavát, és maximum harmincéves, hórihorgas csatárt igazolnak. Ezek után megfogadtam, nem megyek több próbajátékra…”

Ki ő?
(Rák Róbert sajátos egyénisége a szlovákiai focinak. Pályán elkövetett tetteiben, gólérzékenységben, a legnépszerűbb labdajátékban végzett háttércselekedeteiben. 2013 őszén belekeveredett a bundabotrányba – kétszer is, előbb a DAC esetei kapcsán, majd a nyitraiak régebbi bundameccsei során merült fel a neve. 2014 februárjában az Osztrák Labdarúgó-szövetség közölte, hogy felfüggesztette Rák játékjogát. 2014 májusában 2014. április 30-ától számítva 15 évre eltiltották a focitól – nem csak Ausztriában.
A 44 éves rimaszombati származású Robokop – ez volt a beceneve a szlovák szurkolók körében – pályafutása során 95 gólt rúgott különböző országok élvonalbeli bajnokságaiban: Diósgyőr: 1, Ružomberok. 17, Nitra: 61, Dinamo Minszk: 16. A Corgoň ligás mérlege: 246 meccs/78 gól. Kétszer volt gólkirály az FC Nitra mezében. Klubváltásai: Rimavská Sobota, Banská Bystrica, Diósgyőr, Rimavská Sobota, Ružomberok, Nitra, Ružomberok, Dinamo Minszk, Nitra, Michalovce, Ober-Gratendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság), Leobendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság).