Rák Róbert sajátos egyénisége volt a szlovákiai focinak. Pályán elkövetett tetteiben, gólérzékenységben, a legnépszerűbb labdajátékban végzett háttércselekedeteiben. Különleges módon ünnepelte góljait is, mintha nyúlfüleket mutatott volna valakinek.
„Nem nyúlfülekről van szó, hanem szamárfülekről. Minden rosszakarómnak küldöm, azoknak, akik nem bíztak bennem, és még most sem hisznek képességeimben” – nyilatkozta pályafutása csúcsán a Šport napilapnak adott interjúban.
2013 őszén belekeveredett a bundabotrányba – kétszer is, előbb a DAC esetei kapcsán, majd a nyitraiak régebbi bundameccsei során merült fel a neve. 2014 februárjában az Osztrák Labdarúgó-szövetség közölte, hogy felfüggesztette Rák játékjogát. 2014 májusában 2014. április 30-ától számítva 15 évre eltiltották a focitól.
A 42 éves Robokop (ez volt a beceneve a szlovák szurkolók körében) pályafutása során 95 gólt rúgott különböző országok élvonalbeli bajnokságaiban (a Diósgyőr mezében: 1, Ružomberok. 17, Nitra: 61, Dinamo Minszk: 16). A Corgoň ligás mérlege: 246 meccs/78 gól. Kétszer volt gólkirály az FC Nitra mezében.
Klubváltásai: Rimavská Sobota, Banská Bystrica, Diósgyőr, Rimavská Sobota, Ružomberok, Nitra, Ružomberok, Dinamo Minszk, Nitra, Michalovce, Ober-Gratendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság), Leobendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság).