A gólgyártás magára tereli a figyelmet, főleg végrehajtójára. Ez történt 2006. augusztus 30-án is, amikor Rák Róbert, az MFK Ružomberok akkori rimaszombati csatára négyet rámolt be a Dubnica hálójába a labdarúgó Corgoň Liga 8. fordulójában. Csapata 5:0-ra nyert.
Melyik tetszett a legjobban találatai közül az alacsony, de rendkívül fürge és eredményes játékosnak?
„Az utolsó – vágta rá kapásból a Šport napilapnak adott interjúban – Oldalról törtem kapura. Láttam, hogy a kapus az innenső kapufánál van, ezért a hosszú sarokba íveltem. A labda a távolabbi kapufáról a kapuba pattant, igazán parádésra sikerült. Nem volt egyszerű lövés, nehéz szögből, bal oldalról jobb lábbal csavartam kapura. Összes gólom közül ennél volt a legbonyolultabb feladatom.”
Ezzel a mesternégyessel Rák Róbert ötödikként iratkozott fel a négygólosok közé a szlovák élvonalban. Ebben a mezőnyben azóta kilencen vannak, köztük Szarka Ákos is, aki a 2015/2016-os évadban a DAC–Podbrezová mérkőzésen (5:1) talált négyszer a kapuba.
Rákra visszatérve: 2006-ban elárulta azt is, hogy már korábban is lőtt négyet egy bajnokin, de az a III. vagy IV. ligás besztercebányai vagy rózsahegyi fakóban történt. Arra azonban biztosan emlékezett, hogy a fiatalabb ifik között egy meccsen nyolc góllal terhelte meg az ellenfél kapuját.

Ki ő?
(Rák Róbert sajátos egyénisége a szlovákiai focinak. Pályán elkövetett tetteiben, gólérzékenységben, a legnépszerűbb labdajátékban végzett háttércselekedeteiben. 2013 őszén belekeveredett a bundabotrányba – kétszer is, előbb a DAC esetei kapcsán, majd a nyitraiak régebbi bundameccsei során merült fel a neve. 2014 februárjában az Osztrák Labdarúgó-szövetség közölte, hogy felfüggesztette Rák játékjogát. 2014 májusában 2014. április 30-ától számítva 15 évre eltiltották a focitól – nem csak Ausztriában.
A 43 éves rimaszombati származású Robokop – ez volt a beceneve a szlovák szurkolók körében – pályafutása során 95 gólt rúgott különböző országok élvonalbeli bajnokságaiban: Diósgyőr: 1, Ružomberok. 17, Nitra: 61, Dinamo Minszk: 16. A Corgoň ligás mérlege: 246 meccs/78 gól. Kétszer volt gólkirály az FC Nitra mezében. Klubváltásai: Rimavská Sobota, Banská Bystrica, Diósgyőr, Rimavská Sobota, Ružomberok, Nitra, Ružomberok, Dinamo Minszk, Nitra, Michalovce, Ober-Gratendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság), Leobendorf (IV. osztályú osztrák bajnokság).