/, Sztorik/Radványi élvonalba vitt futballcsapatai

Radványi élvonalba vitt futballcsapatai

Bő egy évtized alatt két helyen is megtette ugyanazt. Előbb Dunaszerdahelyen (2012/2013), majd legutóbb Komáromban (2023/2024) az élvonalba vezérelte futballcsapatát. Kövessük nyomon Radványi Miklós (szül. 1968) vezetőedzői feltöréseit.

DAC
Nem éppen ideális körülmények, a város és a klubvezetés közti viszály időszakában vállalta el – immár másodszor – a DAC vezetőedzői posztját, ami végül is 2010. május 10-től 2011. június 30-ig tartott. Ebbe fért bele a II. liga megnyerése is. Nem várta tőlük senki a feljutást, mégis kiharcolta csapatával.
„Nyáron, amikor visszajöttem a DAC-hoz, kaptam hideget-meleget, Örülök, hogy csattanós választ adtam azoknak, akik kételkedtek szakmai tudásomban. A siker azonban nem csak az én érdemem. A klubvezetés, a játékosok, a szakmai stáb tagjai egyaránt csúcsteljesítményt produkáltak. Megjegyzem, az ismert okok miatt nem voltak ideálisak a szakmai munka feltételei. Ez a tény önmagáért beszél, játékosaim tartását, akaraterejét minősíti” – adta közre évad végi gyorsmérlegét az Új Szónak.
Végül is a sárga-kékek négypontos előnnyel nyerték a bajnokságot a Podbrezová előtt, felkerültek a szlovák élvonalba, és azóta is ott szerepelnek.

KFC
Sokkal frissebb Radványi Miklós komáromi sikertörténete. Hároméves kitartó szakmai munka gyümölcse, első jelei már korábban is mutatkoztak, de a koronázást a 2023/2024-es bajnoki kiírás megnyerése hozta. Sporttörténeti KFC-feltörést eredményezett, miután a Duna-parti város együttese korábban még soha nem jutott fel az első osztályba.
„Ősszel alapoztuk meg a bajnoki címet, azokra az eredményekre építettünk a szezon második felében. A téli felkészülés alatt több játékosunk is hiányzott, így nem volt ideális a helyzet, ráadásul tavasszal már mindenki minket szeretett volna legyőzni. Amikor felépültek a játékosok, és teljes kerettel tudtam dolgozni, újra jöttek az eredmények” – mondta az Új Szónak értékelésként Radványi Miklós.
Már két fordulóval a bajnokság vége előtt – egy 3:1-es tőketerebesi győzelem után – eldőlt, senki nem érheti már utol a táblázaton a KFC-t. S bár a friss bajnok elveszítette mindkét hátralévő mérkőzését, nagyszerű diadalmenete bevonul a futballkrónikába, amiből az is kiolvasható, hogy végül hárompontos előnnyel lett első a csapat az FC Petržalka) előtt.
És még valami, ami önmagában is egyedi eredményességre vall, hogy a II. liga 30 bajnokija közül egyet sem játszott Komáromban a KFC (stadionépítés miatt Vágsellyén fogadta ellenfeleit). Örök rejtély marad, hogy mi lett volna, mire vitte volna a Radványi-legénység, ha saját pályáján játssza hazai mérkőzéseit.

2024-05-26T19:48:21+00:002024.05.26.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |