Napjainkban alig akar olyan Fortuna ligás csapat, amely ne cserélne vezetőedzőt a bajnoki évad során. Kevesen élik túl a futball-klubtulajdonosok türelmetlenségét. Ilyen szempontból szinte üdítően hat, amikor előhúzzuk a múltból, hogy Pecze Károly (szül. 1946) háromszor hosszabbított szerződést a DAC-cal a múlt század nyolcvanas éveiben.
„Öt felejthetetlen évet töltöttem Dunaszerdahelyen. Háromszor hosszabbítottam szerződést, s ez már jelzi, pályafutásom egyik legszebb és legeredményesebb időszaka volt” – nyilatkozta a 75 éves mester egy korábbi interjúban. És való igaz: 1984 és 1989 között Pecze Károly vezetőedző vezérelte s csallóközi sárga-kékeket. Feljutottak az élvonalba, Csehszlovák Kupát nyertek, játszottak a híres Bayern München ellen, bajnoki bronzérmesek voltak a csehszlovák élvonalban... És nem tudni, hányszor repítették játékosai a magasba mesterüket úgy, mint 1987-ben Koprivnicében a Csehszlovák Kupa megnyerése után.
„Olyan emberekkel dolgozhattam, akik közül mind imádta a focit, mindenki meg akarta magát mutatni. A vezetőség tagjai az élet különböző területeiről érkeztek, és civil foglalkozásuk is volt, ám hajtotta őket a büszkeség és a lokálpatriotizmus. Ez az időszak nagyon őszinte volt, ami az emberek megismerését, barátságok és kötődések kialakulását illeti. A csallóköziek – és nem csak a szurkolók – imádták a klubjukat, rajongtak a játékosokért, tenyerükön hordozták őket a városban. Hasonló odaadást a klub iránt és ilyen megható, szívből jövő lokálpatriotizmust Dunaszerdahelyen kívül csak Nagyszombatban tapasztaltam” – összegezte dunaszerdahelyi éveit a mester Pecze Károly A futball – szenvedélyem és sorsom című könyvben, amelyet Harsányi László újságíróval együtt jelentett meg.