Huszonhat évig játszott a szlovák női asztalitenisz-válogatottban (legtöbbször az egyes számú csapattagként) a komáromi Ódor Éva (szül. 1979), aki 2020-ban vonult vissza véglegesen. Fiatalon kikerült külföldre, fejlődését az európai élvonalba tartozó német és francia klubokban való szereplése vitte előre. Az egyesben junior Európa-bajnok (1997, Topoľčany) két olimpián (2008 – Peking, 2016 – Rió de Janeiro) indult, és megszámlálhatatlan meccset vívott a címeres mezben. „Az országos válogatottban mindig a lehető legnagyobb felelősséggel és büszkeséggel játszottam, bár csak néhány évet éltem az országban” – mondta visszavonulásakor a TASR hírügynökségnek. Mégis volt egy év, 2006, amikor eltiltották azért, mert nem utazott el a válogatott brüsszeli Eb-selejtező mérkőzésére.
Mi történt? A Šport napilap akkori számainak egyike részletesen beszámolt az esetről, teret adva mindkét félnek.
A szövetség főtitkára elmondta, hogy a továbbjutás szempontjából fontos Belgium elleni mérkőzésre rövid felkészüléssel hangolt a válogatott, de Éva Lengyelországból érkezett válaszában az volt, hogy klubkötelességei miatt nem vehet részt a rövid edzőtáborban. Kérte, intézzenek neki repülőjegyet Krakkóból. Megtörtént, de nem tetszett neki, hogy korai az indulás és késői a visszatérés. Belegyeztek abba is, hogy Krakkóban alhat egy éjszakát. Ódor Éva mégsem érkezett meg Brüsszelbe. A válogatott edzőjét az dühítette a legjobban, hogy több mint két órát vártak a brüsszeli repülőtéren, és azt hitték, valami történt.
Éva akkoriban hosszú idő után tért volna vissza a válogatottba, előtte főleg az Eb-selejtezőket nem tudta vállalni, mert az időpontok ütköztek franciaországi klubkötelességeivel. „Éppen emiatt is váltottam klubot, s mentem Lengyelországba asztaliteniszezni – érvelt. – Amikor megtudtam, hogy Pozsonyból szól a repülőjegyem, három lehetőséget kínáltam fel a szövetségnek. Repülőjegycserét Krakkóból Brüsszelbe nem korai indulással és késői visszatéréssel, mert valóban három-négy órányi az utam a repülőtérre, és egy ilyen fontos mérkőzés előtt nem nem lett volna megfelelő egész éjszakát a repülőtéri csarnokban töltenem. A második az volt, hogy szállást szerezni a szálloda közelében, és belegyezni abba, hogy taxit használhassak a repülőtérre menet. A harmadik az volt, hogy repülőjegyet szerezni Párizsba, ahonnan ismerőseim közreműködésével saját költségeimre Brüsszelbe utaztam volna. Mivel nem kaptam semmilyen visszajelzést, s azt, hogy hol van szállásom Krakkóban, ezért végül otthon maradtam.”
A szövetség továbbra is a maga igazát védte, Ódor Éva pedig nem tartotta hibának, amit elkövetett. „Tizennégy évig a legkisebb gondok nélkül elviseltem minden viszonytagságot, még a húszórás autóutat is. Azt gondolom, hogy a titkárság tagjainak jobban kellene törődniük a válogatottal. Eltiltottak, de azt gondolom, hogy a szövetség vezetői nem tettek meg mindent azért, hogy a mérkőzésre utazhassak. Közben nem volt szó semmilyen pluszszolgáltatásról, csak el kellett volna fogadni a három ajánlatom egyikét” – zárta Ódor Éva.
Az októberi eltiltás eredetileg 2006 végéig szólt, de a szövetség rövid időn belül feltételesre enyhítette, így csak három rangos Pro Tour-viadal maradt ki a hosszú éveken át legjobb szlovákiai női asztaliteniszező versenynaptárából.