Volt egy olyan kitérő Németh Szilárd (szül. 1977) labdarúgóéveiben, amit utólag is nagyon megbánt, előfordult már az is, amikor játékos-pályafutása legnagyobb tévedésének minősítette. Kölcsönjátékosként 2006-ban fél szezont töltött a Strasbourgban, felejthető hónapokat.
„Nagyon bánt, hogy elmentem Franciaországba. Ezt mindig elmondom. Ha visszatekintek, tudom, hogy Angliában kellett volna maradnom, akármelyik csapatnál. Franciaország nem is a foci miatt bánt, én ott semmit nem szerettem. Nem beszéltek velem angolul, nem voltak képesek segíteni a beilleszkedésben, probléma volt lakást keresni, senki sem tudta, mi lesz a négy hónap után” – idézte fel ezt az időszakot 2015-ben a Vasárnapnak a kiváló csatár.
Mikor 2020-ban a honlapunkban megjelent interjúban felmerült ugyanez a kérdés, már finomabban fogalmazott. „A Slovanból a prágai Spartába való kerülésemen túl más több komoly dilemma nem is nagyon akadt csapatváltásaimkor, legfeljebb csak az, hogy mikor Angliában az utolsó évet töltöttem, volt két-három csapattól szigetországi ajánlatom, plusz a Strasbourg is jelentkezett. Egy kicsit rossz volt az a döntés, hogy elmentem Franciaországba, az a négy hónap nem volt sikeres, de hát megtörtént” – emlegette a fölösleges franciaországi kitérőt Németh Szilárd, aki 43 évesen 2020. decemberétől szülővárosában, Komáromban a II. ligás KFC vezetőedzője.