/, Sztorik/Németh Szilárd első öngólja

Németh Szilárd első öngólja

Nem gyakori jelenség, hogy egy labdarúgó mindkét kapuba betaláljon ugyanazon a bajnoki mérkőzésen. Németh Szilárd (szül. 1977) egykori neves csatárunkkal, s jelenlegi edzőnkkel azonban előfordult. Németországi légiós évei során, játékos pályafutása vége felé, 2007 októberében történt a Bundesliga II-ben, ahova a nyár folyamán csúszott csapata, az Alemannia Aachen. Osnabrückbe látogattak bajnokira, s alighogy elkezdődött a találkozó, Németh gólt ünnepelhetett. „Kapusunk, Straub hosszú kirúgása után két játékos fejpárbaja közben lestem a lecsorgó labdát. Mikor hozzám került, kapásból a hazaiak kapujára vágtam, mert láttam, hogy túlságosan kinn áll a kapus. Jól eltaláltam, és a labda a felső léc alatt kötött ki. Igazi csemege volt!” – újságolta az örömteli nyitányról az egykori gólerős csatár.
A második játékrészben azonban saját kapujukba is betalált. „Szögletrúgásnál az ötösön kellett helyezkednem, a kapufa közelében. Odaszállt a labda, s mivel Straub előtt nagy volt a tumultus, akár újabb szöglet árán a vonal mögé akartam továbbítani. Megcsúszott azonban túlságosan izzadt homlokomon, és…” – magyarázta szomorúan. – Ez volt az első tétmérkőzésen született öngólom. Játékostársaimtól elnézést kértem az öltözőben, de senki sem csinált ebből ügyet. Előfordul… Vicctémának azért megmaradt a fiúk között, időnként előhúzták, ha piszkálódni akartak.”
A komáromi származású kiváló csatár utána még 2010-ig maradt a német klubban. A 2007/2008-as évadban kilenc találattal klubja legeredményesebb játékosa volt, együttvéve 17 aacheni gól fűződik a nevéhez.

(Forrás: Šport napilap)

2023-09-02T20:07:29+00:002023.09.02.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |