Németh Pál, a nyárasdi női kézilabda szülőatyja, sokszor menesztett, majd újra visszacsalogatott edzője rengeteg szomorú és örömteli élményt is átélt a kézilabda világában. Az alábbi is ilyen: „Amikor Partizánskeban dolgoztam, s cipőgyáriak bajnoki címe már nem úszhatott el, az utolsó, pozsonyi tornán éppen a nyárasdi csapattal játszottunk. Volt a csallóköziek között egy Dobosi Edit nevű lány, akit nyárasdi edzősködésem alatt borzasztó nehezen tudtam rávenni arra, hogy lőjön kapura, holott ez volt az erőssége. Vezettünk, s ahogy Edit elrohant előttem, megfeledkeztem arról, hogy az ellenfél kispadján ülök, s odaszóltam neki: Edit, olyan falusiasan fogd meg, és vágd be azt a labdát!  A történet folytatása a Sztorik, történetek, esetek rovatban.

 

Németh Pál így folytatta az eset felelevenítését: „Persze a partizánskeiak nem értették, de feltűnt nekik, hogy valamit mondtam. Erre a sors mit hozott? Utána az a lány szófogadóan rám nézett, és – úgy ahogy kértem, de soha nem csinálta meg Nyárasdon – három olyan gólt dobott nekünk, hogy felhördült tőle a kispadunk. És a partizánskeiak kérdően néztek rám, hogyhogy megfeledkeztem arról, kinek kell adnom a tanácsokat.”

 

Egy apró adalék: Németh Pál megszakításokkal hosszú évekig edzette az egykor élvonalbeli nyárasdi női kézilabdacsapatot, de országos bajnok egyszer sem volt a csallóköziekkel. Egy évet edzősködött Partizánskéban, s ott rögtön bajnoki címet szerzett együttesével. Hát ilyen fordulatok is érik a kézilabdaedzőt. Az előhúzott történetet is abból az időszakból merítettem.

J. Mészáros Károly