2018 november másodikán távozott az élők sorából Molnár Zoltán egykori kiváló labdarúgó (szül. 1953. március 14.), majd edző, aki a főleg a középpályán élte ki magát, hajtott, gürcölt mindenkori csapatáért.
A múlt század nyolcvanas éveiben járt pályafutása csúcsán. A nyitrai FC sikeréveiben. Egy évtizeden át volt a csapat motorja, hét évadon keresztül a csapat kapitánya. Társaival rendre telt ház előtt játszott, számos nemzetközi mérkőzésen szerepelt.
Molnár Zoltán a Szenc melletti Rétéről indult, fiatalon a pozsonyi Slovanba került, ahol 1972-ban csehszlovák bajnok lett az idősebb ifikkel. Később együtt futballozott a Slovan nagyágyúival, Jokllal, Masnýval, Gőgh-gel, a Čapkovič fivérekkel, akik tagjai voltak az 1976-ban Európa-bajnok csapatnak. Az ő útja másfelé vezetett, de így is kétszáz élvonalbeli mérkőzés volt a lábában, ebből több százötven a csehszlovák ligában.
Nyitra ténykedésén túl játszott Vágsellyén, rövid ideig a prágai Slaviában és Ausztriában is. Ott, Hoffleinben kezdett edzősködni, de ült a szenciek, a bősiek és vágsellyeiek kispadján is. Egész életét átszőtte a labdarúgás.
Hatvanöt évesen tüdőgyulladásban hunyt el. A Zoboralján, Alsócsitáron van eltemetve.

J. Mészáros Károly