Ha rápillantunk Pinte Attila (szül. 1971) somorjai labdarúgó pályafutására, találunk egy klubot, a Győri ETO FC-t, melynél a mérkőzések száma mellett nulla szerepel. Miért nem játszott a kiváló középpályás, majd edző a győri zöld-fehéreknél, miután a budapestinél már korábban futballozott? Ennek is megvan a története.
2003-at írtunk. Idézzük fel, hogyan számolt be az esetről a Nemzeti Sport: „Még január közepén történt: Pinte Attila, a 31-szeres szlovák válogatott hazatért a görögországi légióskodásból, és azt követően fél plusz két évre elkötelezte magát a Győri ETO-hoz. A 31 éves somorjai labdarúgó az elmúlt év nyarán kecsegtetőbb anyagiak reményében a Ferencvárostól távozott, ám új klubja, a Panioniosz szerződésszegést követett el vele szemben (alapfizetését 30 százalékkal csökkentette, és szerződését kettőről egy évesre módosította – a szerkesztő megj.), s ezért a labdarúgó december közepén visszatért Magyarországra. Pinte tárgyalt a Kispest-Honvéddal, majd váratlanul a győriekkel állapodott meg, és várta a FIFA számára kedvező döntését. Részt vett a győriek edzésein, sőt a felkészülési mérkőzéseken is szerepelt, gólokat is rúgott. Időközben kiderült, hogy volt görög klubja ellen csődeljárás folyik, ezért a FIFA az ügyben nem tud döntést hozni. Ekőzben Magyarországon folytatódott a bajnokság, immár az alapszakasz küzdelmei is befejeződtek, de Pinte Attila ügyében – ahogy mondani szokás – még a fény sem csillant meg az alagút végén. <Januárban mindenben megállapodtunk Pinte Attilával, azzal a kitétellel, hogy az abban foglaltak akkor lépnek életbe, ha a játékengedélye megérkezik – ismertette a hosszan elhúzódó ügy Győrt érintő részletét Szemán György, az ETO technikai ügyvezető igazgatója. – Sajnos halvány remény sincs arra, hogy a szlovák válogatott ügye belátható időn belül megoldódjon, ez pedig mindkét fél számára egyre kínosabbá vált. A játékossal közös megegyezés alapján úgy döntöttünk, a januárban kötött megállapodást semmisnek nyilvánítjuk, és elválunk egymástól. Tudomásom szerint Pinte Attila már visszatért Görögországba.>”
Jól tájékozott volt a technikai igazgató, mert a somorjai labdarúgó valóban visszatért Görögországba, de nem játszani, hanem menedzserével és egy másik érintett szlovák labdarúgóval (Horký). Azért mentek oda, hogy megszerezzék a játékosengedélyüket, az anyagi dolgokat is rendezték, és mindketten szabadon igazolhatóakká váltak. Pinte Attila ezután Rimaszombatban kötött ki, de ez már egy újabb történet.