Második hazájának tekinti Farkas Géza (szül. 1949) Ciprust: játszott, majd edzősködött, futballakadémiát vezetett a szigetországban. Megszakításokkal tizenkét évet töltött a Földközi tenger gyöngyszemében a kassai Lokomotíva egykori kiváló labdarúgója. Hetvenhét élvonalbeli gól szerzőjeként 1984-ben, harmincöt évesen került az AEL Limasszolba, František Havránek csapatába: „Néhány nap elteltével haza akartam jönni – emlékezett a Šport napilapban a külföldi kezdetekre a berzétei születésű sportember. – A ciprusiak az angol futball és a hosszú előreívelgetések megszállottjai voltak. Csapatársam volt a cseh Josef Pěšice, akkor csak két légiós lehetett egy klubban. Havránek edző azt mondta, hogy három hónap múlva úgy fog játszani a csapat, ahogyan mi akarjuk. Így is történt. Az AEL Limasszol volt az első ciprusi csapat, amely a földön játszott, néhány érintéses labdavezetéssel. Csak később kezdtek követni bennünket a többi klubok.”
1990-ben újra visszatért Ciprusra. Az AEL Limasszolban megalapította a szigetország második futballakadémiáját. Csak akkor ült az A csapat kispadjára, amikor baj volt, s a kiesés réme fenyegette őket. Háromszor mentette meg az élvonalban klubjának legjobbjait. Három év kihagyás után újra visszatért Ciprusra, vezette a klub futballakadémiáját, s ugyanezt tette két esztendeig Pafoszban is.
„Tizenkét gyönyörű évet töltöttem Cipruson, sok ismerősöm és barátom van abban az országban. Időközben már úgy kezdtem viselkedni, mint ők teszik. Elkényelmesedtem, elkezdtem a holnap is lesz nap, holnap is feljön a nap jelszó jegyében gondolkodni. Cipruson elértem, amit akartam – pergette vissza életének azt az időszakát az említett sportlapban a közel hetvenkét éves sportember.