Nyomába eredt nagy csallóközi elődjének, a híres nyárasdi női kézilabdacsapatnak a HC DAC. A múlt század hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes éveiben a csallóközi falu csapata négyszer volt ezüst- és kétszer bronzérmes a csehszlovák, majd a szlovák bajnokságban, nem beszélve a többi hazai és nemzetközi sikereiről. Ez tizennyolc élvonalbeli évad alatt sikerült.
A dunaszerdahelyi HC DAC, amely a más fél évtizeddel ezelőtti csallóközi utánpótlás-felkarolás eredményeként kialakult helyzetben fúzióból született, és tört a legmélyebbről a szlovákiai élbolyba, mindössze harmadik évadját játszotta a cseh-szlovák MOL Ligában, s a tizedik helye megszerzése után, magyarországi és szlovákiai erősítésekkel immár kétszer végzett a harmadik helyen, majd ezt követően a szlovák bajnoki címért folyó csatározásban mindkétszer a döntőig jutott, és jelenleg már kétszeres bajnoki ezüstérmes. Legutóbb éppen 2022. május elején léphetett a képzeletbeli dobogó második fokára, miután a finálé mindkét mérkőzésén alulmaradt (20:23 – idegenben, 19:31 – otthon) a sokszoros bajnok nagymihályi csapattal szemben. És megismételte pontosan ugyanazt a bajnoki eredményességét, mint az előző évadban. De ami plusz volt a leköszönt bajnokság alatt, a csallóközi csapat elindult az EHF-Európa-ligában is, és három ellenfelet kiverve egészen a negyeddöntőig jutott.
Döntőértékelő, évadzáró gondolataiban Debre Viktor, a HC DAC vezetőedzője az Új Szónak elmondta, hogy „ha mindent összevetünk, ha megnézzük, hogy milyen csapattal értük el ezt az eredményt, a második helyet és milyen nehézségekkel küzdöttünk az idény folyamán, akkor reális eredmény született és nem kell szégyenkeznünk az ezüstérem miatt. Csak az tudja elveszíteni a döntőt, aki odakerül.”
És a dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat valóban ismét döntős volt a szlovák bajnokságban, bár a sok sérülés és a formaingadozás rányomta bélyegét főleg a MOL ligás szereplésre.