Nyárasdon játszották 1997 júniusában a női kézilabda Szlovák Kupa négyes döntőjét. Meglepetésre – fennállása során 1972 után másodszor – a Plastika Nitra hódította el a trófeát. Az elődöntőben a csallóközaranyosiakat lépték le 40:28-ra, a majd a döntőben a címvédő vágsellyei Duslót is megadásra kényszerítették (26:21).
„A bajnokság harmadik helyezettje alaposan meglepte a címvédőt, amely kezdettől fogva görcsösen, sok hibával kézilabdázott. Sorsdöntőnek bizonyult, hogy a nyitraiak a második félidő elején 7 gólos előnyre tettek szert, amit a meccs végéig megtartottak” – írta rövid összefoglalójában az Új Szó.

Kovács Annamária (Forrás: Új Szó, szlomasport-repró)

A kupagyőztes együttesben két magyar lány is játszott: a diósförgepatonyi kapus, Koday (később Németh) Lívia és a párkányi irányító és átlövő Kovács Annamária.
Koday Lívia 2002-ben év kézilabdázónője volt Szlovákiában, védett Vágsellyén is, szülőfalujában él családjával. „Nagyon boldog vagyok, hogy végre valami nagy dolgot is nyertünk, és hozzátehettem a magam részét” – nyilatkozta a kupasiker után a Nirtrianske novinynak.
Kovács Annamária a nyárasdi kupaelődöntőben 6, a döntőben 5 góllal járult hozzá csapata sikeréhez, a Plastika Nitra után Németországban légióskodott, s úgy tudjuk, ott is telepedett le.
Mindketten pedagógiát végeztek a nyitrai egyetemen.