(2016. november 12.)

 

Roppant erős ellenfelétől alig kapott ki a dunaszerdahelyi sakkcsapat az újvidéki Klubcsapatok Európa Kupájának 6. fordulójában, végül az amerikai Gata Kamskyval megerősített orosz Lagya Kazany nyerte a szoros párharcot 3,5:2,5-re. „Nem sikerült a bravúr a nagy esélyes ellen, pedig nagyon közel voltunk hozzá. Remek győzelmet ért el Petényi Tamás az első táblán, aki legyőzte a 2653 Élő-pontos Artyemjevet. Pontszerzőink: Petényi Tamás 1, Czebe Attila, Bagi Máté és Varga Zoltán 0,5–0,5” – írta honlapunknak Újvidékről Petényi György dunaszerdahelyi klubelnök.

 

A mai 7., zárófordulóban (15.00) a 21. helyen kiemelt csallóközi alakulat a 12. helyen rangsorolt norvég Vaaleranga Chess Club ellen ül asztalhoz.

 

6. forduló: SK Dunajská Streda–Lagya Kazany 2,5:3,5 (Petényi Tamás–Vlagyiszlav Artyemjev 1:0, Bokros Albert–Gata Kamsky 0:1, Czebe Attila–Artyom Tyimofejev 0,5:0,5, Bagi Máté–Ramil Haszangatyin 0,5:0,5, Varga Zoltán–Ramil Fajzrakmanov 0,5:0,5, Mészáros Mihály–Bulat Murtazin 0:1).

 

Az állás 6 forduló után (62 csapat játszik): 1. Alkaloid 11, ...20. SK Dunajská Streda 7, ...21. Vaaleranga Chess Club (norvég) 7.

 

A dunaszerdahelyi csapat az 1. fordulóban az olasz DLF Steinitz Romát verte 5:1-re, a 2. fordulóban 3:3-ra végzett a szerb Omladinszki Sahovszki Klub Paracsin ellen, a 3. fordulóban 3,5:2,5-re legyőzte a macedón Gambit Asseco See Szkopjét, a 4. fordulóban 0,5:5,5-re kikapott az izraeli Asdódtól, az 5. fordulóban pedig 4,5:1,5-re legyőzte a belga KSK 47 Eynattent.

 

Másodszor indul a Sakkcsapatok Európa Kupájában a dunaszerdahelyi sakkcsapat: két éve első szlovák bajnoki címe után a spanyolországi Bilbaóban volt a bemutatkozása. Akkor az előkelő tizenkettedik helyen végzett. (szlomasportH)

 

Képalbumok a tornáról a szlomasport.sk Facebook-oldalon

 

A torna itt nézhető meg

 

Egy hétig Szlomasport Hírszolgálat

 

Újra kiemelt hírtárral bővíti kínálatát honlapunk, a www.szlomasport.sk – a (cseh)szlovákiai magyarok sportélete (1945-től napjainkig). 2016. november 6-a és 12-e között naprakész tájékoztatást ad a dunaszerdahelyi sakkcsapat újvidéki szerepléséről a Klubcsapatok Európa Kupájában. Bárki meríthet ezekből az anyagokból, közlésükkor forrásként elvárt a Szlomasport Hírszolgálat (rövidítve: szlomasportH) feltüntetése.

 

 

Mi a www.szlomasport.sk?

 

A sporttörténeti honlap 2013. március 15-étől érhető el a világhálón. A (csehsz)lovákiai magyarok sportéletébe ad betekintést 1945-től napjainkig a megtörtént események ismeretében. Rovatai a címoldalon a Mit kínálunk? ajánlóban tekinthetők meg. Egyedi kordokumentumok, sportpályafutások, sportolói életpályák, krónikabejegyzések, sportkönyvek bemutatása és még sok más található a honlap állandóan bűvölő választékában. Honlapom Facebookon a szlomasport.sk és a Szloma Sport címen érhető el.

 

J. Mészáros Károly, a www.szlomasport.sk ötletgazdája és éltetője