2007-ben jöttek az első jelei, de csak 2008-ban valósult meg végérvényesen. Azután, hogy mélyrepülését követően a DAC labdarúgócsapata a harmadik vonalban találta magát. Azt ugyan megnyerte, de mégsem a II. ligában, hanem az elsőben indulhatott, mert a nyári szünetben fuzionált a szenci FC-vel, és a szenciek rajtjogával mehetett a legjobbak közé.

Jammer visszakérte a pénzét
Előtte 2007-ben is történt egy s más. Úgy kezdődött, hogy a Daniel Jammer és Jozef Valovič tulajdonában lévő szenci klubba fektetett pénzét visszakérte a német üzletember, és befejezni kívánta együttműködésüket. Új szponzorra volt szükség az élvonalbeli szenci klubnak. Ekkor került a képbe Movszeni és Antal Barnabás, a DAC akkori klubelnöke.

Három érdeklődő
2007 januárjában felbukkant a médiában, hogy eladó a szenci FC. Valovič márciusban elmagyarázta a Šport napilapnak, hogy csak arról van szó, új részvényesek léphetnek a klubba. Júniusban már ugyanannak a médiának megerősítette, hogy három érdeklődő van a klub iránt: a DAC, a pozsonyi Inter és egy meg nem nevezett külföldi befektető, aki Daniel Jammer részvényeit venné meg. Azt is elmondta, egyelőre senkivel nem fuzionáltak.

Kaput nyitott az önkormányzet
Közben a dunaszerdahelyi önkormányzat arról döntött, hogy megkezdődhetnek a tárgyalások egy potenciális befektetővel az FK DAC 1904 klubba lépéséről. Kiderült, hogyha a város és a befektető megegyezne, a külföldi érdeklődő páthuzamosan ezzel megvenné a szenci FC-t. Valovič erre úgy reagált: „Én nem tudom befolyásolni azt, ami Dunaszerdahelyen történik. Ez az ő óhajuk.”

Megbukott fúzió az Interrel
Ezalatt a pozsonyi Interrel is megkezdődtek az eladási tárgyalások. Egy nappal később már arról írtak, és öklömnyi címmel megjelent, hogy az Inter összeolvad a szenciekkel. Mert a két klubtulajdonos, Ľubomír Chrenko és Daniel Jammer már megegyezett, de számos kérdés eldöntését későbbre jelezték. Egy nappal ezután kiderült, hiába egyezett meg a két klubtulajdonos, nem lesz fúzió. Időközben kiderült, hogy mivel az Inter szó is az új klubnév része lenne, ennek végrehajtására az élvonalbeli bajnokság versenyszabályzata szerint már nincsen idő, lekésték a május végi határidőt. Ennek következtében az Inter kilépett a tervezett egyesülésből.

Újra a szenci FC a bajnokságban
Tehát a szenci FC annak rendje és módja szerint bejelentkezett az élvonalba, Jozef Valovič megígérte, hogy továbbra is támogatni fogják a klubot, és Daniel Jammer tulajdonrészét az év végén fogják kifizetni abból a pénzből, amiért Michalíkot és Harsányit eladták a Boltonnak. A társtulajdonos szerint jó menyasszony a szenci klub, ha annyi kérője van, de a szlovák szövetség előírásai eléggé megkötik a kezüket. Aztán mikor megkezdődött a bajnokság, megint a szenci FC neve szerepelt a mezőnyben.
A történet azonban a kulisszák mögött folytatódott. Nehogy azt higgyük: csak néhány nap kérdése volt a szenci FC DAC-ba kerülése. Érdemes arra is visszatérni. Majd máskor.