/, Sztorik/Juhos Fülöp, a riporter és a nyugtalan Starlett különszáma

Juhos Fülöp, a riporter és a nyugtalan Starlett különszáma

2014-ben a XXI. Tőkési Kupa díjugratóversenyen készült rögtönzött interjú volt a www.szlomasport.sk legolvasottabb anyaga. Az alábbiakban honlapunk tízéves jubileuma alkalmából újra elolvashatják.

Interjú a ló hátáról
Ritkán előforduló esemény történt a XXI. Tőkési Kupa díjugratóverseny közben: a Czajlik-rancs fiatal tehetsége Juhos Fülöp két versenyszámban is diadalmaskodott, mindkétszer Starlett hátán. Második győzelmük után az istálló felé tartott a sikeres páros, mármint a ló és nyergében a 15 éves nádszegi lovas, amikor megszólítottam a fiút. Mivel nem tudta, mikor tér vissza a lóápolásból, s mikor válaszolhat kérdéseimre, nem maradt más hátra, mint egyből rárontani kíváncsiságommal. Ekkor készült az alábbi interjú. Starlettnek nemigen tetszett, hogy mi csevegünk, időnként táncolni kezdett, s bármelyik pillanatban jöhetett volna egy rúgás vagy valami lócsalafintaság. Szerencsére nem jött. Mint utólag kiderült, közönsége is volt a szokatlan interjúnak.

Honnan jöttél? Két számot is egyszeriben megnyertél, árulj el magadról valamit…
Juhos Fülöp vagyok, Nádszegen lakom, ősztől kilencedikbe megyek, és a dunatőkési rancs lovasa vagyok. Öt éve lovagolok, két éve versenyzem, próbálok minél jobb lenni.

Tavaly hogyan végeztél a Tőkési-kupán? Indultál egyáltalán?
Igen, ott voltam a mezőnyben. Nem voltam helyezett. Egyik lovammal hibátlanul teljesítettem a pályát, a másikkal egyet ütöttem.

Idén az Abanderáda díját nyerted meg először. Melyik lóval?
Starlettel. Tizenegyéves kanca. Most is a nyergében ülök.

Hogyan sikerült győznötök?
Az utolsó lovas Hegedűs Kristóf volt, azt vártam, hogy ő nyer. Addig neki volt a legjobb ideje, de az utolsó akadályt leütötte.

És a Tőkési-kupában hogyan jött össze az elsőség?
(Már elmenne a ló, táncolni kezd, de azért a válasz megérkezik)
Próbáltam rövideket menni, gyorsnak lenni. Igyekeztem.

Szépen vetted az akadályokat is, láttam, milyen összhangban vagy Starlettal. Egyedül voltatok hibátlanok a pályán?
Nem, nem, voltak többen is. Csak a miénk volt a legjobb idő.

Ezzel emlékezetes táncom a lovas és lova körül véget ért. Aki nem hiszi, hogy így történt, nézze meg a szemfüles Vlado Kmeť képét, aki közben megörökített bennünket. Köszönet érte.

J. Mészáros Károly

2023-04-24T20:53:45+00:002023.04.24.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |