Nyárasdi mintára 1976 őszén indult Csallóközaranyoson a női kézilabda. A Komárom közelében található falu csapata 1994-ben már a női élvonalba is feljutott. Közben 1999 tavaszán történt egy eset, ami szintén hozzájárult a csallóköziek élvonalbeli búcsújához. A női extraliga 19. fordulójában 22:17-es hazai győzelemmel végződött a Zlatná-Michalovce találkozó, vagyis két utolsó helyezett összecsapása. De nem sokáig volt érvényben ez az eredmény, mert a vendégek belekapaszkodtak egy szalmaszálba, és megérte nekik, ugyanis a két bajnoki pontot 12:0-ás gólaránnyal ők kapták meg a bajnokságot irányító ligabizottságtól.
„Ezzel az alsóházban fordult a kocka (7. Michalovce 12, 8. Zlatná 10 pont), vagyis az aranyosiak közvetlenül a kiesést jelentő utolsó helyre csúsztak. A csallóköziek azzal követtek el szabálysértést, hogy az említett mérkőzésre nevezték az ifjúsági korú Szallay kapust, aki aznap korosztályában is bajnokit játszott. Igaz, a női csapatok összecsapásán egy pillanatot sem töltött a pályán, így az eredmény kialakulását sem befolyásolta, de nevének puszta bekerülése a jegyzőkönyvbe már előírássértő, és két pont megvonásával jár. Ebben az esetben gyakorlatilag négyről van szó, mert ugyanazokat a pontokat az ellenfél, vagyis az utolsó helyezett Michalovce kapta” – írta az esetről az Új Szó, majd kikérte Tóth Károly klubmenedzser véleményét is. „Ha nem ragaszkodnak csak az előíráshoz, hanem emberi szempontból közelítik meg az esetet, akkor más döntés született volna. Pénzbüntetéssel vagy a mérkőzés megismétlésével is megúszhattuk volna, ha figyelembe veszik, hogy Szallay nem befolyásolta a végeredmény kialakulását. Fél órán át érveltem a bizottság előtt, mindhiába. A női klubok képviselői közül mindössze a B. Bystrica és a Partizánske nem szavazott ellenünk, a többség ragaszkodott az előíráshoz. Pedig hát egy módosításra érett szabályról van szó. Megtehettük volna az első gyakorlati lépést a megváltoztatása felé.”
Végül sikertelen volt a csallóköziek megmenekülési kísérlete, mert a bajnokság végén elbúcsúztak az élvonaltól. Öt éved után...