/, Sztorik/Hat Bertalan-gól az illésházai kapuban

Hat Bertalan-gól az illésházai kapuban

A Dunaszerdahelyi járásban fekvő Bakán járunk a múlt század hetvenes éveiben. Volt a helyi futballcsapatnak egy kiváló csatára abban az évtizedben: Bertalan Lajosnak hívták.

Az első Bertalan-tizenegyes

A második Bertalan-tizenegyes

 

 

 

 

 

 

 

 

Főleg félelmetes csatársora – Sárkány Imre-Bertalan Lajos-Onódi Gyula – révén a bakaiak az 1976/1977-es bajnoki évadban 51 találattal terhelték meg az ellenfelek kapuját. 1977. április 28-án azonban olyan esemény történt a Baka–Illésháza kupatalálkozón, ami igazán ritkaság: 6:0-ra nyert a bakai tizenegy, és mind a hat gól Bertalan Lajos nevéhez fűződik, három tizenegyesből esett.

A harmadik Bertalan-tizenegyes

Képek is maradtak a találkozóról, mivel jelen volt a csapat fényképésze, aki megörökítette a csapatot és a tizenegyesek végrehajtását. Bertalan Lajos azóta is a családi albumban őrzi ezeket a felvételeket. Nem a legjobb minőségűek, de annál értékesebbek.
Jegyzőkönyvekből előkerült, hogy a klub 1978-as évzáróján Kováts Gyula értékelte a játékosok eredményességét is. Kiemelte, hogy Bertalan Lajos 1977-ben 51 gól szerzett a bajnoki, a kupa- és a barátságos mérkőzéseken együttvéve.

Az elnökségi asztalnál helyet foglalók klubévzárón, balról: Csiba Alfréd játékos, Sárkány Imre edző, bemondó, Écsi Árpád járási küldött, Kováts Gyula, a sportszervezet titkára, szponzor, Csölley Titusz, a sportszervezet elnöke

„Sajnos az 1976/1977-es bajnokság végén a csapat kiesett a II. osztályból. A következő bajnoki évadban azonban megnyerte a járási III. osztályt, és ismét felkerült a másodikba” – tette hozzá honlapunknak magyarázó soraiban Sárkány Imre edző.

2023-11-23T22:06:17+00:002023.11.22.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |