//Győzelmes kezdés Újvidéken

Győzelmes kezdés Újvidéken

2016. november 7.

Fölényes sikerrel nyitott a dunaszerdahelyi sakkcsapat az idei Klucsapatok Európa Kupájában: a 21. helyen kiemelt csallóköziek az olasz DLF Steinitz Romát verték 5:1-re. A szlovák extraliga legutóbbi ezüstérmese az időközben megszűnt ólublói bajnokcsapat helyén szerepel az európai klubcsapatok legrangosabb, évenként ismétlődő versenyén, melyen a szerbiai Újvidéken 62 együttes indul. Egy mérkőzésre hatan ülnek asztalhoz.

„A november 6-tól 12-ig tartó tornán a szerdahelyi gárda Petényi Tamás, Bokros Albert, Czebe Attila, Bagi Máté, Varga Zoltán, Mészáros Mihály, és Ráchela József összeállításban szerepel" – tájékoztatta honlapunkat Újvidékről Petényi György klubelnök, aki elkísérte védenceit.

Ma a 2. fordulóban a szerb Paracin ellen játszik a csallóközi csapat. Kezdés 15 órakor a Park szállóban.

 

1. forduló: DFL Steinitz Roma–SK Dunajská Streda 1:5 (Nikolo Napoli–Petényi Tamás 0,5:0,5, Renzo Ramondino–Bokros Albert 0:1, Folco Ferretti–Bagi Máté 0:1, Roberto Chiaretti–Varga Zoltán 0:1, Carlo Marzano–Mészáros Mihály 0,5:0,5, Vladimiro Satta–Ráchela József 0:1).

 

A dunaszerdahelyi sakkcsapat másodszor indul a Klubcsapatok Európa Kupájában: két éve első bajnoki címe után a spanyolországi Bilbaóban volt a bemutatkozása. (szlomasportH)

 

 

Egy hétig Szlomasport Hírszolgálat

 

Újra kiemelt hírtárral bővíti kínálatát honlapunk, a www.szlomasport.sk – a (cseh)szlovákiai magyarok sportélete (1945-től napjainkig). 2016. november 6-a és 12-e között naprakész tájékoztatást ad a dunaszerdahelyi sakkcsapat újvidéki szerepléséről a Klubcsapatok Európa Kupájában. Bárki meríthet ezekből az anyagokból, közlésükkor forrásként elvárt a Szlomasport Hírszolgálat (rövidítve: szlomasportH) feltüntetése.

 

 

Mi a www.szlomasport.sk?

 

A sporttörténeti honlap 2013. március 15-étől érhető el a világhálón. A (csehsz)lovákiai magyarok sportéletébe ad betekintést 1945-től napjainkig a megtörtént események ismeretében. Rovatai a címoldalon a Mit kínálunk? ajánlóban tekinthetők meg. Egyedi kordokumentumok, sportpályafutások, sportolói életpályák, krónikabejegyzések, sportkönyvek bemutatása és még sok más található a honlap állandóan bűvölő választékában. Honlapom Facebookon a szlomasport.sk és a Szloma Sport címen érhető el.

 

J. Mészáros Károly, a www.szlomasport.sk ötletgazdája és éltetője

2016-11-07T11:19:51+00:002016.11.07.|Kategória: Hírszolgálat|