Hetvenöt éves korában elhunyt Győrfi György (1946–2022), a komáromi ökölvívást legtovább szolgáló nevelőedző. Már betöltötte a hetvenet, amikor még naponta bejárt védencei közé, aztán később már kevesebbet.
Honlapunk egy méltatással, nyilatkozatokkal búcsúzik a mestertől.

„Győrfi György, aki szintén a legjobbak közé tartozott a ringben, nagytehetségű utánpótlás-nevelő szakemberré vált. Kiválóan tud a gyerekek nyelvén beszélni – mondják róla ismerői. Egy sor szlovák és csehszlovák bajnok ifit nevelt edzői tevékenysége során. A Kovács-fivérek, Sárközi, Bukovszky, Molnár vagy az Európa-bajnoki bronzérmes Rafael Tibor a szlovák és csehszlovák boksztörténet fényes lapjain szerepelnek.”

(Részlet Batta György: Arcok a sportévszázad színpadáról című könyvből)

„Együtt voltunk Kroměřížben, majd Olomoucban a katonacsapatban. Én vittem a Duklába Gyurit. Tizennyolc évesen rukkoltam be katonának azután, hogy egy szép napon felkeresett a komáromi hajógyárban a Netuka nevű tiszt, és elcsalogatott hozzájuk. Egy súlycsoportban, az 57 kilósoknak kiírt pehelysúlyban bokszoltunk Gyurival. Egyszer a csehszlovák bajnokság döntőjében is összecsaptunk, nyertem, és aztán még hétszer voltak csehszlovák bajnok. Gyurinak ez a döntő volt a legjobb eredménye. Volt ugyan válogatott, de versenyzőként nem tűnt ki annyira. Edzőként inkább. Nem ő volt eredményes, hanem a gyerekek voltak tehetségesek. Befolyásolta szülőket, hogy hozzá vigyék gyereküket. Én a katonai szolgálat után is maradtam a Duklában, és meg volt már az egyenruhám az 1968-as mexikói nyári olimpiára, de mégsem utazhattam. Gyuri leszerelt, és aztán elkezdett foglalkozni az utánpótlással. Emberileg csak jót mondhatok róla. Én is edzősködtem egy ideig, bokszolóként csak én kaptam meg a komáromiak közül a sportmesteri címet.”

(Kovács Sándor Győrfi György egykori klubon belüli vetélytársa)

„Úgy tudom, csehszlovák bajnok nem volt. A Barátság nevű katonai versenyen indult néhányszor. Mikor hazajött Olomoucból, Komáromban az I. ligás csapatban folytatta. Máshol nem öklözött. Emlékeim szerint, hat vagy hét bajnokot nevelt védenceiből. Legtöbb tanítványa a csehországi Ústí nad Labenban lévő katonacsapatban folytatta. Egyszer velük találkozott a komáromi együttes a bajnoki döntőben, melyben tizenöt komáromi lépett ringbe, A hazaiak nyertek 12:8-ra, és a lapok Komárom legyőzte Komáromot címmel számoltak be az eseményről. Győri a Spartakkal elindult a közép-európai csapatbajnokságban is: öt évad alatt három elsőséget és egy második helyet ért el gárdájával.”

(Tadanai András, a komáromi boksz élő lexikonja)

„Ötven éve mozgok a boksz világában, de ilyen kulisszával még nem találkoztam. Kétezer ötszázra becsültem a nézők számát, de a hivatalos források négyezerről írtak... Kikaptunk ugyan 10:4-re, de nem vallottunk szégyent. Ha tárgyilagos a bíráskodás, akkor 7:7-re kellett volna végeznünk... Kiváló volt a kulissza, úgy éreztem, mintha valamelyik Klicsko-meccsen lennék. Már másfél órával a kezdés előtt kígyóztak a sorok a sportcsarnok előtt. Ilyennel nálunk aligha találkozik az ember... Védenceim kiadtak magukból mindent, nagyon jó meccseket bokszoltak. Magával ragadó volt, amit átéltünk, csak azt sajnálom, hogy kikaptunk.”

(Győrfi György 2010-ben az temesvári közép-európai csapatbajnoki mérkőzés után nyilatkozta az Új Szónak)

„Elégedett vagyok a fiúkkal, Megtelt az ökölvívócsarnok, melyben nagy csatákat láthatott a közönség... Újoncként szerepeltünk ebben a bajnokságban, és azt vettem észre, hogy tartottak tőlünk az ellenfelek. Elég csak megnézni, milyen összeállításban léptek ringbe velünk szemben, és mennyire foghíjasak voltak a többi meccsen. Minden csapat a lehető legerősebb hetessel bunyózott ellenünk, s végül ebbe buktunk bele. Egy kis szerencsével ott lehetnénk a négy között. A gyerekek mindent beleadtak, de úgy látszik, ebben a bajnokságban is a bírók ténykedése a leggyengébb láncszem.”

(Győrfi György nyilatkozta az Új Szónak 2010-ben a közép-európai csapatbajnokságban a győriek ellen elért 8:6-os győzelem után, ami nem volt elég a Duna-parti gárda elődöntőbe jutásához, mindössze egyetlen segédponton múlott)

Győrfi György temetése 2022. január 26-án lesz a komáromi római katolikus temetőben