Kiszámíthatatlan a fociedzői pálya alakulása. Néha kis idősávokra aprózódik, máskor hosszabb kihagyás is belefér. Ám ritka dolog a klubvezetés bizalmának hosszabb időre szóló megszerzése.
Geri Gergely (szül. 1977) 2018 óta (akkor kóstolt bele vezetőedzőként az élvonalbeli futball ízébe), tehát röpke három év alatt hatszor foglalt helyet valamelyik csapat kispadján, hogy aztán önszántából vagy közös megegyezés köntösébe burkolva távozzon. Volt olyan is, mikor új szponzor érkezett, és nem kívánta, hogy maradjon a szakmai stáb élén, pedig még jóformán el sem foglalta a helyét.
Legutolsó távozása 2021. augusztus 30-ra esik, amikor az élvonalbeli Pohronie vált meg tőle, közös megegyezéssel. Júniustól mindössze hat bajnokin ült a garamszentkereszti csapat kispadján. Jobb időszaka volt 2021 tavasza, amikor megmentette az élvonalban a szeredi tizenegyet, sőt egészen az Európa Liga-selejtezői hely kivívásának kapujáig vitte. Lejárt szerződése után inkább a váltást választotta, nem tudva, hogy a Pohronieban rövidebbre szabják a neki szánt időt. Vélhetően csapata mérlege – egy győzelem, egy döntetlen és négy vereség –, valamint a táblázaton elfoglalt tizedik hely s mindössze négy pont tett be a klubvezetőknél. A királyhelmeci születésű szakembernek volt még ennél is rövidebb időszaka a kispadon, mégpedig 2020 decemberében, amikor három bajnoki után távozott a magyar élvonalban sereghajtó Diósgyőri VTK-ból. Mert az új szponzor így kívánta... Nyitráról 2020 őszén önként távozott, elege lett az akkori zűrzavaros állapotokból. Ez már a második ténykedése volt az azóta III. ligás FC-nél: 2019 őszén a menesztett Süttő Marián helyét foglalta el öt mérkőzésre. Élvonalbeli edzői bemutatkozása is ideiglenes megbízatás volt: 2018 decemberében két mérkőzésre került az akkor még Fortuna ligás Podbrezová szakmai stábjának élére. Már eddig is megszakításokkal teli edzői pálya...
Geri Gergely játékosként Tőketerebesen, Rimaszombatban, Homonnán, Nagymihályban, Nyíregyházán, Losoncon és Tornalján is megfordult.