/, Sztorik/Gáspár József cipő- és öltönygondjai Japánban

Gáspár József cipő- és öltönygondjai Japánban

Labdarúgóként bejárta a világot, nem csoda, hogy Japánba is eljutott. Fél évig a II. osztályú Szendai csapatát erősítette. A krasznahorkaváraljai származású Gáspár József (szül. 1977) pályafutása végén, 2012-ben fantasztikusnak minősítette az ázsiai szigetországban eltöltött időszakot. „Mai szemmel mindent elkövetnék, hogy tovább maradhassak” – nyilatkozta az Új Szónak. De nem maradhatott, mert bár mind a 22 bajnokin játszott, edzője is elégedett volt vele, de a klubvezetés egy gólerős brazil csatárt igazolt helyette, s ezzel a Szendai kimerítette a légiósoknak megengedett kvótát. Őt meg kifizették, és jöhetett haza.
Téli Japánba érkezése azonban nem zajlott zavarmentesen, hiszen olyan gondjai támadtak, amire egyik fél sem számított, s a szigetországiak kiterjedt vendégszeretete sem tudott rögtön változtatni rajta. „Érkezésemkor teljes sportfelszerelést kaptam. Még úszónadrágot és úszószemüveget is. Mindössze a lábam mérete lepte meg a japánokat. Egy ideig eltartott, míg szereztek megfelelő nagyságú futballcipőt – mesélte egyszer a Nový čas napilapnak a jól fejelő, kapura mindig veszélyes középhátvéd, aki azt is hozzátette, hogy nem ez volt az egyedül testméreteivel kapcsolatos meglepetés, ami Japánban érte. – Mikor az idény előtti sajtótájékoztatót tartották – különben mintegy ötven újságíró és hat tévéstáb előtt – egyedül csak én nem voltam öltönyben. Elképzelhetetlenül sokat kipróbáltam a kínálatból, de mindegyiknek rövid volt az ujja.”
Barátnőjének, későbbi feleségének kellett vinnie neki testre szabott öltönyt Európából a távoli ázsiai országba.

(Forrás: Nový čas, Új Szó)

Ki ő?
Gáspár József Született: 1977. augusztus 23-án Rozsnyón Magassága: 191 cm Klubjai: Kakit Rožňava, Ličartovce, Inter Bratislava, Vagalta Szendai, Diósgyőr, Slovan Bratislava, Panioniosz Athén, AO Kerkira, Ethnikosz Aszterasz, Vasas. Sikerei: a pozsonyi Interrel bajnokságot és Szlovák Kupát nyert (1999/2000, 2000/2001). 2012-ben 34 évesen vonult vissza.

2024-04-16T17:55:21+00:002024.04.16.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |