/, Sportmúlt/Fiebernek elég volt másfél év Debrecenben

Fiebernek elég volt másfél év Debrecenben

Vezetésükkel lett zsinórban harmadszor labdarúgó-bajnok a Debreceni VSC, a magyar élvonal történetében vidéki csapat először vitte véghez ezt a bravúrt. A 2006/2007-es évadban ugyanis Miroslav Beránek és Fieber Péter (szül. 1964) irányította a vasutasgárdát. És a cseh–szlovákiai edzőpáros a támadófocit játszatva védenceivel a bajnoki táblázaton minden ellenfelét megelőzve végzett az élen. Az évad végén lőtt gólokban és bajnoki pontokban klubrekorddal is büszkélkedhettek. Ráadásul a Szuperkupa is az övéké lett. Ennyi siker után a következő őszi idény végén mégis összepakoltak, és hazajöttek. Lejárt a szerződésük, és nem hosszabbítottak.
Fieber Péter ennek kapcsán az okokról is beszélt a szlovák sportnapilapnak. „Miro Beráneknek is már elege volt az ottani munkából. Ráadásul nem tudott magyarul, ezért a mérkőzésekre való felkészülés – közös megbeszélésünk után – rám maradt. Nehéz volt másfél évet távol lenni a családtól. Sok mérkőzést játszottunk: az NB I-ben, a Magyar Kupában, a ligakupában. Azt mondtam az ősz végén, elég volt. Fiam miatt is hazajöttem, hogy segítsek neki a felnőttek közé való beilleszkedésében. Már nagyon kevésnek tartottam továbbra is havonta csak egyszer másfél napra hazajárni.”

Ki ő?
Fieber Péter játékosként megfordult a DAC-ban is (nem is egyszer), játszott Besztercebányán és Belgiumban (Beerschot, KSC Genk, SV Meppen). Edzőként a már említett Debrecenen kívül Komáromban, a DAC-ban (kétszer is), Szencen, Galántán és Bősön is ült a kispadon.

(Forrás: Šport, szlomasport-archívum)

2024-01-30T19:33:26+00:002024.01.30.|Kategória: Címlap, Sportmúlt|Sportág: |