//Fél pont az izraeli Asdód ellen

Fél pont az izraeli Asdód ellen

(2016. november 10.)

 

Várt vereséggel ért véget a dunaszerdahelyi sakkcsapat negyedik mérkőzése az újvidéki Klubcsapatok Európa Kupájában: 0,5:5,5-re alulmaradt az izraeli Asdód hatosfogatával szemben. Az ellenfél színeiben csupa nagymester ült asztalhoz, és mindegyik táblán mintegy kétszáz Élő-ponttal erősebb versenyzőjük volt. „Leiskolázott minket a toronyesélyes ellenfél, soraiban Ukrajna, Spanyolország, Bulgária és Izrael legjobb játékosa is szerepelt. A mai nap mégis pirosbetűs ünnepe volt a dunaszerdahelyi sakknak, mégpedig azért, hogy egyáltalán ilyen csapat ellen leülhettünk játszani. Az éltáblán a világsztár Vaszilij Ivancsuk húzta a bábukat” – tájékoztatta a helyszínről honlapunkat Petényi György dunaszerdahelyi klubelnök.

 

A mai 5. fordulóban (15.00) a 21. helyen kiemelt csallóközi alakulat a 25. helyen rangsorolt belga KSK 47 Eynatten ellen ül asztalhoz a két ötpontos csatájában.

 

4. forduló: SK Dunajská Streda–Asdód (izraeli) 0,5:5,5 (Petényi Tamás–Vaszilij Ivancsuk 0:1, Bokros Albert–Francisco Vallejo Pons 0:1, Czebe Attila–Ilja Szmirin 0,5:0,5, Bagi Máté–Andrej Volokityin 0:1, Varga Zoltán–Kiril Georgiev 0:1, Mészáros Mihály–Arthur Kogan 0:1).

 

Az állás 4 forduló után (62 csapat játszik): 1. Mednyi Vsadnik 8. ...20. SK Dunajská Streda 5 (41), 21. KSK 47 Eynatten 5 (28,5).

 

A dunaszerdahelyi csapat az 1. fordulóban az olasz DLF Steinitz Romát verte 5:1-re, majd a 2. fordulóban 3:3-ra végzett a szerb Omladinszki Sahovszki Klub Paracsin ellen, a 3. fordulóban pedig 3,5:2,5-re legyőzte a macedón Gambit Asseco See Szkopjét

 

Másodszor indul a Sakkcsapatok Európa Kupájában a dunaszerdahelyi sakkcsapat: két éve első szlovák bajnoki címe után a spanyolországi Bilbaóban volt a bemutatkozása. (szlomasportH)

 

Időszerű képalbumok a szlomasport.sk Facebook-oldalon

 

A torna itt nézhető meg

 

 

Egy hétig Szlomasport Hírszolgálat

 

Újra kiemelt hírtárral bővíti kínálatát honlapunk, a www.szlomasport.sk – a (cseh)szlovákiai magyarok sportélete (1945-től napjainkig). 2016. november 6-a és 12-e között naprakész tájékoztatást ad a dunaszerdahelyi sakkcsapat újvidéki szerepléséről a Klubcsapatok Európa Kupájában. Bárki meríthet ezekből az anyagokból, közlésükkor forrásként elvárt a Szlomasport Hírszolgálat (rövidítve: szlomasportH) feltüntetése.

 

 

Mi a www.szlomasport.sk?

 

A sporttörténeti honlap 2013. március 15-étől érhető el a világhálón. A (csehsz)lovákiai magyarok sportéletébe ad betekintést 1945-től napjainkig a megtörtént események ismeretében. Rovatai a címoldalon a Mit kínálunk? ajánlóban tekinthetők meg. Egyedi kordokumentumok, sportpályafutások, sportolói életpályák, krónikabejegyzések, sportkönyvek bemutatása és még sok más található a honlap állandóan bűvölő választékában. Honlapom Facebookon a szlomasport.sk és a Szloma Sport címen érhető el.

 

J. Mészáros Károly, a www.szlomasport.sk ötletgazdája és éltetője

 

2016-11-10T10:35:37+00:002016.11.10.|Kategória: Hírszolgálat|