Aligha akad párja a világon annak az aranyérem-gyűjteménynek, amelynek a pozsonyi-hárskúti Farkaš Henrietta (szül. 1986) para-alpesi síző a birtokosa. Négy paralimpián tizenegyszer állhatott fel valamelyik versenyszám után a bajnoki dobogó tetejére. Legutóbb 2022 márciusában Pekingben, kétszer is, miután megnyerte a női lesiklást és a női szuperkombinációt.
Mit szokott mondani, mikor eszébe juttatják páratlannak tűnő aranyérmeinek számát? – kérdezte a sport Oscar-díj egyetlen szlovákiai viselője az Új Szó. Ezt válaszolta:
„Sokszor ezt nem is tudatosítom, csak akkor, ha az emberek előhozzák. Ez igazán felfoghatatlan! Tizenegy paralimpiai arany! Nagyok örülök annak, hogy eljutottam idáig, mindegyik éremhez sajátos út vezetett. Valamennyi olimpiai ciklusban komoly sérülésen estem át, és soha nem ment simán a sikerek felé. Mindig kihívásnak vettem, s a sérüléseken és más akadályokon átjutva végül aranyérmet akasztottak a nyakamba. Mindegyiknek megvan a maga értéke. Nagyon örülők annak, hogy ennyi éven át teljesíteni tudtam, s tán az Istentől kaptam ajándékként ennyi erőt, hogy képes legyek leküzdeni az akadályokat. Mindenesetre hálás vagyok ezért a lehetőségért, hogy átélhettem azt, ami mögöttem van. És tizenegy paralimpiai aranyat szerezhettem Szlovákiának.”

Farkaš Herietta paralimpiai érmei
(látáskárosult, B3 kategória)

Vancouver (2010): szuperóriás-műlesiklás: 1., óriás-műlesiklás: 1., szuperkombináció: 1., lesiklás: 2.

Szocsi (2014): lesiklás: 1., óriás-műlesiklás: 1., műlesiklás: 3.

Pjongcsang (2018): lesiklás. 1., óriás-műlesiklás: 1., szuperkombináció: 1., szuperóriás-műlesiklás: 1., műlesiklás: 2.

Peking (2022): lesiklás:1., szuperkombináció: 1.