/, Sztorik/És villant Bénes bal lába

És villant Bénes bal lába

Egyelőre júniusban lövi góljait a szlovák válogatottban Bénes László (szül. 1997). A II. bundesligás Hamburg doborgazi középpályása először 2021. júniusának első napján talált a hálóba címeres mezben, a bolgárok elleni riedi összecsapáson (1:1). Három évvel később, a hónap kilencedik napján Nagyszombatban villant újra a bal lába, és hatalmas gólt rúgott a walesi kapus hálójába. Ezzel alakult ki a 4:0-ás végeredmény.
A csallóközi fiú már a bajnoki küzdelmek során jó formában játszott csapatában, amiről kétszámjegyű góljainak és gólpasszainak száma is árulkodik. Az Eb-felkészülés zárómérkőzésein is élvezte az olasz Francesco Calzona vezetőedző bizalmát, hiszen a San Marino elleni meccsen (4:0) mindvégig a pályán hagyta (harmadszor a 22 válogatottbeli mérkőzése alatt), majd Nagyszombatban a 71. percben állt be, hogy a véghajrában belője második gólját a szlovák válogatottban. Emlékezetes találat volt!

Góljai a szlovák A válogatottban

2021. június 1., Ried (felkészülési mérkőzés): Szlovákia–Bulgária 1:1 – 90. perc + 1 gól

Egy góllal vezettek a bolgárok, amikor a 27. percben a tizenhatoson belül Bénes bal lába villant, és lövése nyomán a hosszú sarokban kötött ki a labda. „Örülök, hogy lehetőséget kaptam az edzőtől. Jó teljesítményre törekedtem, az első perctől igyekeztem támadó felfogásban játszani.”

2024. június 9., Nagyszombat (felkészülési mérkőzés): Szlovákia–Wales 4:0 – a 71. perctől + 1 gól

Az Eb-főpróbának tartott találkozó utolsó perceiben jártunk, amikor a szigetországiak megnyílt védelme lövőhelyzetbe hozta, és ballal remekül megrúgott labdája védhetetlenül a hálóba vágódott. Éppen hogy csak belefért a mérkőzésbe, mert a játékvezető utána lefújta a 90 percet.

2024-06-10T17:29:28+00:002024.06.10.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |