Pályafutása során a leghosszabb ideig a vágsellyei Slovan Duslo játékosaként jegyezték, igaz, nemegyszer vendégjátékra került máshova. Az udvardi származású Dékány Lajos (1980) hórihorgas csatárként szerepelt különböző futballcsapatokban. Egy évet Malajziában töltött az ottani II. ligás Selangor FC-ben, de rúgta a gólokat Párkányban, Nyárasdon és Hosszúfalun is. Az alábbi történet 2007-be kanyarodik vissza, amikor sérülése után tért vissza az élvonalbeli osztályozóban szereplő vágsellyei csapatba, s tőle várták, hogy javít eredményességükön. Már az első próbatétel sokkoló hatású volt: az ellenőrző mérésen 99 kilót mutatott a mérleg. Háromezer koronás büntetést kapott Ančic edzőtől, s kezdhette a dekák leadását.
„Változtattam az étrendemen, de csak lassan csökkent a súlyom – panaszolta a 185 centi magas csatár akkoriban a Šport napilapban. – Néha az az érzésem, hogy nem is lakom jól, mégis jönnek a pluszkilók. A feleségem egy ideig nem is főzött nekem. Szeretem a thai konyha finomságait és a csirkét bármilyen módon elkészítve. Amíg otthon igyekszem beleférni az evési adagomba, gondot az okoz, mikor meglátogatjuk a legközelebbi családtagokat. Mindenhol legalább háromfogásos kaja vár ránk, mintha esküvőre érkeznénk. Aztán csak kínálnak: ezt is, azt is kóstold meg... És én nem utasítom vissza a családi finomságokat. Ettől függetlenül sikerült kilencven kilóra levinnem a testsúlyomat. Még fogyasztok, de a kilencven kiló alá nem megyek. Nem érezném jól magam, és az ellenfél tizenhatosában a védők könnyen eltaszítanának a labdától.”
Nem tudni, hogyan végződött Dékány pluszkilóinak története, ám jegyzett játékosmozgásából tudni, hogy további két évet még a vágsellyei csapatban töltött, és csak utána kezdődött nyárasdi vendégjátékainak kezdete.

(Forrás: (Šport napilap)