/, Sztorik/Csölléék örömükben megzavarták a misét

Csölléék örömükben megzavarták a misét

1998-at írtunk, amikor a WAKO világszervezet leverkuseni kick-box Európa-bajnokságán ezüstérmet szerzett két szlovákiai bunyós a légi Csölle Gergely (1972–2005) és Patrik Matejka. Örömükben kisebb riadalmat keltettek. A sportcsarnok közelében volt egy templom, s mellette egy harangláb, hatalmas haranggal. A fiúk megegyeztek, ha érmesek lesznek, harangoznak egyet. Megtörtént. Mindketten rákapaszkodtak a kötélre, és jól megrángatták. Csak pechükre éppen akkor mise volt a templomban. A fiúk szerint illetlenségüket a hívek egy mosoly kíséretében megbocsátották.

Csölle Gergely Leverkusenben végre dobogós lett valamelyik világversenyen: full-contact 81 kilóban nem sokon múlott, hogy elvesztette a horvát Behulovic elleni döntőt. Utána nagyon dühös volt magára. Ugyanis szerette volna kiütni ellenfelét, de ő szinte állandóan tapadt rá, és ez a harcmodor megfosztotta Gerit ettől az esélytől. Közben balszerencsére a harmadik körben nem teljesítette az előírt hat rúgást, s az döntött a horvát javára. „Pedig jobb voltam. Mivel megéreztem, hogy mit jelent a végső győzelem közelébe kerülni, úgy döntöttem, korábbi kijelentéseim ellenére, nem hagyok fel az amatőr kick-box-szal – nyilatkozta hazajövetele után a Šport napilapnak a légi szakács. – Ez akkor fog bekövetkezni, ha a világ- vagy Európa-bajnokságról aranyat hozok, amelyet kisfiamnak Gerynek ajándékozom. Ez apai kötelességem, hiszen „bum-bum”-nak hív.”
Ez a következő évben még nem sikerült neki, mivel harmadik lett a vb-n az olaszországi Caorlában, de 2000-ben felért a csúcsra, miután Prágában megnyerte a profi WKA-szervezet amatőröknek kiírt világbajnoki címét full-contact 86 kilóban, és utána abbahagyta a versenyzést.
Sajnos nem sokáig élvezhette hőn óhajtott vb-címét, mert öt évvel később motorbalesetben nagyon fiatalon meghalt.

2022-01-28T19:30:21+00:002022.01.28.|Kategória: Címlap, Sztorik|Sportág: |