2011 márciusában Prágában MMA-harcban a profi WKF-világszervezet világbajnoka lett a bősi Buchinger Iván (szül. 1986). Hatezer ember tapsolt neki a Tesla Arénában, miután a címmérkőzésen meggyőző fölénnyel nyert az orosz Maratbek Kalabakov ellen.
„Éreztem, hogy az orosz nagyon erős, ezért nem a látványosságra törekedtem. Saját magam taktikai döntéssel jutottam arra, hogy pontozással sokkal könnyebb lesz megnyerni a meccset, mint kiütéssel. Egyértelműen uraltam a történéseket, mivel mindig én vittem le őt a földre, és lenn is domináltam, végig ütöttem a háromszor öt perc alatt. Nem volt semmi esélye sem. Ahogy véget ért a harmadik öt perc, máris tudtam, hogy én nyertem. Annyira egyértelmű volt a győzelem – nyilatkozta az Új Szónak, s az interjúban elhangzott az alábbi kérdés és válasz is:
A díjat nem akárki adta át, hanem maga Mike Tyson, a profi boksz fenegyereke, aki egykor mind a négy legrangosabb világszervezet vb-övét megszerezte, és elég fiatalon. Milyen szavakkal nyújtotta át az övét? Hogyan élte át azokat a pillanatokat?
Nagyon örültem, hogy Tyson adta át az övet. Semmit nem mondott. Odajött, gratulált, mosolygott, lefényképezkedtünk. Nekem nagyobb élmény volt megnyerni a versenyt, mint az, hogy ő adta át az övet.

Forrás: Új Szó, 2011. április 2.