Tizennégyszer volt eredményes (akcióból a legtöb találat az idei kiírásban) Bízik Réka a női kézilabda WHIL 18. fordulójában (2014. február 28.): Šaľa–Poruba 36:27. Tavaly már több gólt is dobott az I. ligában. Idézzük fel!

Bízik Réka tizenhét találata!

Csallóközaranyos/Naszvad. Volt keresnivalója a csallóközaranyosiaknak a listavezető Inter otthonában, végül mégis kikaptak (21:25), elvesztett első félidő után fordított a naszvadi/ímelyi csapat a sereghajtó szerediek ellen (30:24) a női I. kézilabdaliga 12. fordulójában.

Húsz percig egyenlő erők küzdelme folyt a pozsonyi pályán. „Ezután három fölösleges kiállítás következtében négygólos előnyhöz jutott az Inter, s ez sorsdöntőnek bizonyult a végeredmény szempontjából – magyarázta Peter Talár, a csallóközaranyosiak nyitrai edzője. – Szünet után se húztak el jobban a hazaiak, sőt nekünk sikerült két gólra szépítenünk. De ezt az állást nem sikerült megőriznünk, s a hajrában megduplázta előnyét a listavezető. Kár, hogy az első félidőben kimaradtak a ziccereink, mert az Inter ezúttal legyőzhető volt. Ráfizettünk a fölösleges kiállításokra és a kimaradt helyzetekre.”

Egy félidőn át tartott a naszvadi/ímelyi csapat vergődése a sereghajtó szerediek ellen. „Álmosan kézilabdáztunk, alkalmazkodtunk az ellenfél játékához, látszott a vendégeken, hogy három nyitrai erősíti soraikat. Közben rengeteg helyzetet kihagytunk, de főleg a védekezéssel volt baj – részletezi a 11:12-re elvesztett első félidőt Miskovics György, a házigazda edzője. – Szünetben megbeszéltük a dolgokat, és utána már a saját játékstílusunk érvényesült a pályán. Kiválóan védekeztünk, és gyors indításokból lőttük a gólokat. Nem csoda, hogy a harmincból huszonhármat a két szélsőnk szerzett. Bízik Réka tizenhétszer talált be a kapuba, Lívia Klúčková hatszor volt eredményes. Végül beőröltük az ellenfelet, s visszavágtunk az őszi vereségért.”

J. Mészáros Károly

(Megjelent, Új Szó, 2013. március 6.)